Кириос обяви АТР за "тежко корумпирани", грози го наказание до три години

от в 15:16 на 28.08.2019
Георги Христов

Ник Кириос забърка нов сериозен скандал и този път вече може да не се размине само с финансова глоба. След първия си мач на US Open той определи борда на мъжката тенис асоциация (АТР) за "тежко корумпирани".

24-годишният австралиец направи тези си коментари по повод въпрос за глобата от $113,000, която отнесе в Синсинати по-рано този месец. Тогава той създаде друг скандал на корта със съдия и счупи няколко ракети. Въпросната глоба е най-голямата налагана изобщо до момента на професионален тенисист.

"АТР са тежко корумпирани така или иначе. Не искам да си хабя нервите затова. За какво ме глобиха със 113 хиляди? Защо да говорим затова, след като започнах с победа в първи кръг," заяви той като се защити, че подобни избухвания може да се случат на всеки.

Според правилата на АТР за подобни изказвания, които включват "атаки срещу личности, турнири, спонсори, играчи или АТР, не са разрешени". Наказанието предвидено в тези случаи започва от 100 000 долара, а може да се стигне и до тригодишно отстраняване.

Иначе във втори кръг на US Open Кириос трябва да играе срещу Антоан Хоанг.

Игра с награди: Познай мачовете от US Open и спечели тенис сак, раница или маратонки


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кириос обяви АТР за "тежко корумпирани", грози го наказание до три години Георги Христов
Теми:  
атр | корупция | ник кириос | скандали | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook