Кириос за Федерер: Димитров и Циципас го имитират, Ноле иска да е обичан като него (аудио)

от в 04:35 на 16.05.2019
Георги Христов

36-ият в световната ранглиста Ник Кириос даде поредното си доста провокативно интервю за подкаста No Challenges Remaining. В него той говори за много от водещите тенисисти, сред които Роджър Федерер, Новак Джокович, Рафаел Надал, Григор Димитров, Стефанос Циципас, Анди Мъри, Фернандо Вердаско и други.

"В спорта неуважението е нещо нормално. Щом изляза на корта срещу Федерер, Надал, Мъри - някой от тези велики играчи, не разбирам защо по презумпция трябва да ги уважавам? Не говорим затова, че Федерер е много щедър и прави различни неща за други хора, а сме на корта. Кербер каза, че Андрееску е кралица на драмата, а малко по-късно в социалните мрежи специално я поздрави за победата. Не разбирам защо? Защо инсценират уважение. Ако не харесваш някого - кажи го. Цялостно това е добре за спорта. Когато всички се харесват помежду си - в чий интерес е това?", коментира Кириос.

За Вердаско

"Вбесява ме. Не ми се говори. Сетя ли се за него и се ядосвам. Толкова е самодоволен. Смята се за изключителен - дар божи. А бекхендът му е съвсем посредствен. В същото време е толкова уверен в своята перфектност и дори не казва "здравей"."

За Мъри

"Много съжалявам за Анди Мъри. Винаги му казвам, че е срамно да изостава толкова в преките мачове с Джокович. По мое мнение Анди е много по-добър. Играл съм и с двамата. Сега тялото му не издържа и съм много тъжен. Можеше да е спечелил повече. В съблекалнята винаги е готин и много приятелски настроен. В същото време винаги мога да му кажа, ако нещо не ми се нрави. Затова го обичам. Ако му бях треньор, щеше да е по-успешен."

За Федерер и Джокович

"За мен Федерер е най-великият. Никой не може да се сравнява с таланта му. Неговото движение, подготовка за удара, начинът по който чете играта - никой не го притежава. А в същото време куп тенисисти основават играта си по модела на Федерер - като Стефанос Циципас и Григор Димитров. Дори и аз, при все че имаме напълно различна игра, понякога имитирам движенията му. Просто, защото е най-добрият. Всеки, който играе тенис иска да притежава нещо от Федерер.

"Джокович е обсебен от желанието да бъде харесван - иска хората да го обичат като Роджър. Не оспорвам постиженията му - той просто не може да се добере до тази всенародна любов. Велик тенисист е - тук и дума не може да става. Смятам, че ще подобри всички рекорди по трофеи. Колкото и титли обаче да спечели, няма да бъде най-великият за мен. Играл съм два пъти с него и го победих всеки път. Простете ме, но как може да е най-великият, ако не може да ме победи. Ако го надиграя още един път, ще го имитирам как се държи след победа. Ще е забавно."

За Вавринка и Векич

"Има предистория. Двамата играхме един срещу друг няколко седмици по-рано в Куинс. Бях болен и загубих. След това казах, че е велик играч, спечели току що "Ролан Гарос", но съм щял да се представя по-добре, ако не съм бил болен. Тогава той дойде при мен в Монреал и ми каза, че не знам как да приемам загубите. Спречкахме се из коридорите и ме удари по главата. Не мога да кажа какво ми каза," обясни Кириос по повод на разкритието си, че хърватката Векич, настояща приятелка на Вавринка, е била интимна с друг тенисист - Танаси Кокинакис.

За Надал

"Малко е опасно, но добре (смее се). Той е пълната ми противоположност. Много е мнителен. Когато спечели, всичко е наред - не казва нищо лошо, а напротив - хвали съперниците си. А аз съм си същият - нищо не се е променило. Не е красиво. Но, ако го победиш, става тъкмо обратното. Ето защо не уважавам стила му, феновете и играта му. Чичо му Тони също има нужда от повече образование. Глуповат е. Учил е до 12 години, а аз съм много образован.

"Защо не можем да приемаме, че другите са различни. Надал не уважава хората, игнорира много от тях. Накратко - Рафа ме вбесява."

"Възможно ли е в спорта да си на топ ниво всяка седмица? Разбира се, че не. Няма шанс. На 19 достигнах четвъртфиналите на Уимбълдън и играх с Раонич, който не беше в топ форма. След това щях да играя с Роджър, който имаше травма в гърба. Да печеля тенис мачове в днешно време не ме прави щастлив. Обичам да съм си вкъщи, да играя баскетбол и видеоигри. Най-непрофесионалните неща на света."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кириос за Федерер: Димитров и Циципас го имитират, Ноле иска да е обичан като него (аудио) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | дона векич | ник кириос | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | скандали | Стан Вавринка | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис блог | тенис новини | тенис статии | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook