Кирьос: Искам Джокович да спечели АО; ще се разхождам с тениска с надпис "Идемо"

от в 13:30 на 15.01.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос винаги е бил сред най-големите противници на Новак Джокович и бе изненадващо, че именно австралиецът се обяви в защита на световния номер по казуса с анулираната му виза и задържането му в имиграционен хотел. Вече на няколко пъти Ник изрази позицията си, че подобно отношение към сърбина не е хуманно, като дори заяви, че се срамува да бъде австралиец след последните събития. 

През вчерашния ден министърът на имиграцията в Австралия Алекс Хоук обяви решението си да отнеме повторно визата на сърбина, който по-рано днес отново бе задържан в изолация. В поредния епизод на подкаста си Кирьос отново бе красноречив в думите си в подкрепа на Ноле и също така заяви категорично, че иска Джокович да бъде шампион в Мелбърн и през тази година.

"Хоук каза, че Новак е заплаха за нашите граници. Сякаш е оръжие за масово унищожение. Не е. Той е тук просто за да играе тенис, не прави нищо лошо на никого. Отношението към жителите на Мелбърн бе жестоко през последните две години. Разбирам гнева им към него заради това, че не е ваксиниран и е получил медицинско изключение, но ако погледнете обективно на нещата, той има всички необходими документи. 

Изключително много искам Новак да спечели този турнир. Би било страхотно. Ще се разхождам в "Мелбърн парк" с тениска с надпис "Идемо, Ноле" и с негова маска на лицето си", каза още Ник.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Искам Джокович да спечели АО; ще се разхождам с тениска с надпис "Идемо" Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | казусът джокович | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook