Кирьос: Издигам спорта на ново ниво, но тенисът не приема ярки персонажи

от в 20:36 на 24.01.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос е далеч от най-добрите си моменти на корта, след като напусна топ 100 за пръв път от над 7 години насам и смело можем да кажем, че определено не влага нужните усилия, за да оползотвори своя потенциал. Все пак австралиецът остава един от най-популярните играчи в Тура и е абсолютен любимец на привържениците, като единствено членовете на Голямата четворка и Хуан Мартин Дел Потро биха могли да се похвалят с по-голямо брой последователи от него в социалните медии.

В момента Кирьос прави истински фурор в двойковия турнир на Аустрелиън Оупън, където заедно с Танаси Кокинакис се класираха за четвъртфиналите и то с победи над два от топ поставените тандема в основната схема. Австралийците изнасят невероятно шоу по време на двубоите си и мачовете им получават много по-сериозно внимание от публиката, ако направим съпоставка с повечето сблъсъци от надпреварата на сингъл.

Това накара бившят номер 13 да направи поредното си провактивно изказване, а ето какво гласи то:

Издигам тениса на следващото ниво, като не говорим само за двойките. Виждал съм, че телевизионните рейтинги се покачват с 45 процента, когато съм на корта. Според мен в тениса има проблем с приемането на ярките личности.  Нашият спорт показа много слаба приемственост и почти не се е променил през последните десетилетия. Истината е, че само трима играчи бяха промотирани през последните години и останалите момчета оставаха в сянка. Сега сякаш от ATP най-после са решили да промотират следващото поколение, а в него има наистина вълнуващи тенисисти и очаквам наистина големи неща от двамата млади канадци" - завърши Кирьос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Издигам спорта на ново ниво, но тенисът не приема ярки персонажи Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook