Кирьос надви непобеден от него съперник и се изстреля към топ 8 във Вашингтон!

от в 22:15 на 05.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос вероятно се намира във формата на живота си, демонстрирайки професионален подход във всеки мач през последните мачове и тенис на много високо ниво. Това отношение веднага донесе търсените от австралиеца резултати, след като той се класира за финала на Уимбълдън, а впоследствие откри участието си във Вашингтон с две поредни категорични победи. Днес обаче бившият номер 13 трябваше да се срещне с Райли Опелка, чийто сервис досега беше неразгадаема загадка за него и гигантът можеше да се похвали с перфектен актив при досегашните си два двубоя с Кирьос.

За съжаление на местния представител, то тази тенденция не повлия по никакъв начин на неговия опонент и бившият шампион се наложи в последователни сетове - 7:6(1) 6:2. По този начин канберецът си гарантира сблъсък на четвъртфиналите с още един американец, а именно Франсис Тиафо.

211-сатиметровият състезател изненада с отличните си изяви на посрещане в самото начало и имаше ранна възможност за пробив, но последва мигновен ас от ракетата на Кирьос. Финалистът от Уимбълдън оттам насетне беше безупречен от сервис линията, само че същото важеше и за четвъртия поставен, което доведе до изиграването на тайбрек. Там Ник неизменно успяваше да влезе в разигравания, където беше пълен господар на ситуацията и караше Опелка да се движи по целия корт, докато дочака подходящата топка за завършващ удар и заслужено се сдоби с преднина в отделните части.

Вторият сет се разви значително по-едностранно, тъй като световният номер 64 правеше сензационни ретури, които профучаваха край съперника му и не след дълго дойде ред на първия брейк в актива на австралиеца. Този епизод от срещата до голяма степен уби интригата в нея и скоро канберецът реализира още един пробив, за да подпечата крайния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос надви непобеден от него съперник и се изстреля към топ 8 във Вашингтон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | Ник Кирьос | Обзори | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook