Кирьос: Няма по-добър играч на трева от мен в света

от в 11:57 на 13.05.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос не взе участие в почти никакви турнири през последните два сезона, защото не смяташе за редно да се провеждат големи спортни събития, а същевременно да се намираме във време на световна пандемия. Бившият номер 13 обаче се завърна на голямата тенис сцена за началото на 2022-ра и засега се представя отлично, осъществявайки някои впечатляващи успехи. Кирьос ясно показа, че все още далеч не е казал последната си дума в своята кариера и изглежда уверен да постигне значими неща по време на сезона на трева:

"Нещо в тази година е просто различно. Играх на 5-6 турнира и общо взето се справих добре на всеки един от тях, като победих част от най-добрите играчи в света. Сезонът е по-скоро възстановителен за мен, имайки предвид колко дълго отсъствах от спорта. Просто искам да изляза на корта и да покажа на хората, че не е нужно да се състезавам всяка една седмица, за да надделявам над топ тенисистите. Наслаждавам се на момента и правя нещата по собствения си начин. Играя за много хора и чувствам как повечето деца биха могли да се обвържат мен.

Ако някой като мен би могъл да постигне такъв успех, то всеки е способен да го стори и това дава надежда на подрастващите. В момента съм на 27 години, така че със сигурност трябва да припечеля още някакви средства, но същевременно се забавлявам много. Прекрасно е да имам възможността да пътувам навсякъде по света и искам да извлека максималното от този начин на живот, докато мога. Сега предстои сезона на трева и смятам, че няма по-добър играч от мен на тази настилка - завършва австралиецът.

Припомняме ви, че Ник никога не е преминавал четвъртфиналната фаза на Уимбълдън и досега не е достигал нито един финал на тревна настилка, което олекотява сериозни неговите думи.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Няма по-добър играч на трева от мен в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook