Кирьос: Никой няма да повтори кариерата на Серина; Голямата тройка опитват да я настигнат

от в 15:23 на 03.09.2022
Мирела Николова

Днес е денят, в който легендарната Серина Уилямс се сбогува с професионалния тенис, след като отстъпи на Айла Томлянович в третия кръг на US Open, изигравайки последния мач в своята кариера. 23-кратната шампионка от Големия шлем демонстрира своята непримиримост и борбеност до последната секунда, като спаси пет мачбола, но в крайна сметка не успя да продължи своя "Последен танц". 

Около час по-късно Ник Кирьос завърши своя двубой от третия кръг, надделявайки над Джей Джей Улф, за да оформи нов наелектризиращ сблъсък срещу Даниил Медведев в осминафиналите. След победата си австралиецът засипа с похвали легендарната американка, заявявайки как никой няма да успее да повтори нейните постижения и как никога повече няма да има играчи като нея и Голямата тройка.

"Тя направи такава кариера, каквато никой друг няма да повтори. Сред мъжете има някои, които се опитват да я настигнат по брой титли от Големия шлем. Надал, Серина, Федерер, Новак - това са атлети, които са истинско явление в спорта и аз никога не бих поставил своето име до техните. Това е изключително специален момент за нея. Тя игра великолепно, спечели два мача и не бе далеч от победа и в третия. Наистина е забележителен начин, по който да приключи своята кариера. Оценявам всичко, което е направила, и съм убеден, че всички хора, присъстващи тук, изпитват абсолютно същото", категоричен беше Ник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Никой няма да повтори кариерата на Серина; Голямата тройка опитват да я настигнат Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | wta | интервю | любопитно | Ник Кирьос | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook