Кирьос: Новак е нещо като Господ; не съм гладен за още финали и искам да си почина

от в 19:31 на 10.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос остави отлични впечатления с представянето си на тазгодишния Уимбълдън и напълно заслужено се класира за първия си финал в Големия Шлем. Австралиецът беше напълно равностоен съперник на защитаващия шампион Новак Джокович, като доказа как би могъл да бъде сред най-добрите играчи в света, когато е напълно отдаден на играта. Все пак топ поставеният намери начин да преодолее съпротивата на световния номер 40, но канберецът не съжалява за пропуснатата възможност и призна колко доволен се чувства от постигнатото през последните две седмици, споделяйки следното по време на церемонията по награждаването:

"Новак е нещо като Господ. Мисля, че днес всъщност играх добре. Искам да поздравя Новак и неговия екип. Дори не знам коя негова титла от турнира е това. Благодаря на всички подавачи на топки и съдии на стола, с които понякога имаме сложни взаимоотношения, само че някак се справят с мен. Най-вече искам да благодаря на публиката, която беше невероятна през цялата надпревара.

Категорично не съм гладен за още подобни финали Съжалявам, че трябва да го кажа. Аз и отборът ми сме много изтощени. Играх толкова много тенис в последните седмици. Сега имам нужда от дълга ваканция и съм наистина щастлив от постигантото тук. Това е най-добрият резултат в моята кариера и се надявам някога отново да бъда в тази позиция, но не знам за това" - завърши речта си Ник.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Новак е нещо като Господ; не съм гладен за още финали и искам да си почина Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook