Кирьос отново в подкрепа на Джокович: Не е хуманно; забравихме колко ни е помагал

от в 12:22 на 08.01.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос е известен с хапливия си език, както и това, че не се страхува да изкаже мнението си публично, колкото и крайно да е то. Често обект на нападките му стават неговите колеги, а сред тях най-силно се отличава Новак Джокович. През последните дни обаче австралиецът е един от малкото тенисисти, които изразиха ясно и категорично своята позиция в подкрепа на световния номер едно относно новината за решението на властите да депортират сърбина.

Припомняме, че Джокович не бе допуснат да влезе в Австралия от правителството на щата Виктория поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не са достатъчни. Адвокатите на 20-кратния шампион от Шлема обжалваха това решение, като съдебното дело ще бъде разгледано в понеделник, а дотогава Ноле ще прекара времето си изолиран в хотел за мигранти. 

Още вчера подкрепа за сърбина дойде от най-неочакваното място, а именно от Кирьос, който заяви, че смята отношението към Джокович за неприемливо. Днес той отново потвърди позицията си в подкрепа на балканеца:

"Той ни подкрепи по време на пожарите. Помогна ни, но ние толкова бързо забравихме всичко, което е направил за нас. Той не беше длъжен да прави това. Повечето спортисти не биха го направили, тъй като са егоисти. Аз обаче не съм забравил помощта му.

Спортът се нуждае от това той да бъде тук. Просто искам цялата тази сага да свърши.  сега го съчувствам, не е хуманно това, което се случва.

Ако обаче му бъде позволено да играе AO, не искам да се изправям срещу него. Смятам, че сега той ще се ядоса и ще бъде решен да се представи по най-добрия начин на всяка цена. Не искам да срещам този Новак на корта. Мисля, че няма да има проблем с подготовката, а ситуацията просто ще му вдъхне още повече сила. Всички знаем какъв невероятен състезател е. Не можеш да станеш велик шампион, без да умееш да преодоляваш трудностите. Той ще бъде още по-опасен на кортовете на AO и не искам да играя срещу него със сигурност", каза Ник.

Кирьос засегна и темата с взаимоотношенията си с водача в ранглистата, разкривайки интересни детайли за миналото: 

"Аз и Новак всъщност бяхме приятели. Тренирахме заедно по турнири, но медиите бяха тези, които ни разделиха. Новак беше един от наистина малкото играчи, които ми подадоха ръка, когато бях малък. Той идваше при мен и казваше: "Ако имаш нужда от нещо, не се колебай да се свържеш с мен, отворен съм да помогна", завърши австралиецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос отново в подкрепа на Джокович: Не е хуманно; забравихме колко ни е помагал Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | казусът джокович | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook