Кирьос отвърна на удара: Циципас е мекушав; дори нямаше мъжеството да ме поздрави

от в 07:58 на 03.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос определено се чувствам комфортно върху тревните кортове и дори се самообяви за най-добрия играч в света върху зеленото покритие, а резултатите му досега са впечатляващи. Вчера австралиецът постигна една от най-големите си победи на ниво Голям Шлем, отстранявайки Стефанос Циципас в третия кръг на Уимбълдън. Срещата беше микс от великолепен тенис и скандални прояви на самия Ник, които никак не се харесаха на световния номер пет. Гъркрът стигна дотам, че нарече съперника си "хулиган" и сподели как вижда зла страна в него, която е способна да наранява хората. Кирьос пък не остана длъжен на бившия финалист от Ролан Гарос, споделяйки следното по време на своята пресконференция:

"Чувствам се отлично. Нямам представа какъв му е проблемът. Цирковете бяха изцяло от негова страна. Усещам тялото си прекрасно в момента. Толкова съм силен физически, че мога да изляза на корта още утре. Циципас просто се оправдава чрез мен. Определено той има сериозни проблеми. Всъщност аз съм един от най-харесваните хора в съблекалнята и имам много приятели, докато Стефанос въобще не е харесван.

Нямам представа дали ще може да оправим нещата бързо помежду си и не ме интересува. Когато съм у дома, то играя баскетбол с изключително корави момчета. Състезателите на Уимбълдън изобщо не са такива. Той е толкова мекушав, че идва на пресконференцията, за да се оплаче как съм упражнявал вербална агресия срещу него. Как мога да направя подобно нещо, след като единствено съм играл тенис. С него не сме от една порода. Аз обичам да се изправям срещу истински състезатели.

Ако е афектиран от случилото се днес, то в това се крие слабостта му. Не е нормално някакви дребни нещата да ти влияят толкова сериозно. Това е мекушаво. Също така никога не съм получавал толкова лошо ръкостискане. Винаги съм признавал на опонента, че е бил по-добър от мен, когато загубя и съм го гледал в очите. Днес Циципас нямаше мъжеството да го стори" - завърши Ник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос отвърна на удара: Циципас е мекушав; дори нямаше мъжеството да ме поздрави Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Ник Кирьос | Пресконференции | стефанос циципас | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook