Кирьос по време на мача си с Тиафо: Искам вече да си лягам

от в 19:36 на 06.08.2022
Калоян Соколов

Тази нощ Ник Кирьос осъществи един от най-сериозните обрати в своята кариера, отразявайки цели пет мачбола в четвъртфиналния си двубой срещу Франсис Тиафо от надпреварата във Вашингтон. Финалистът от Уимбълдън успя да открадна шоуто от местния представител с редица сензационни отигравания, а Тиафо беше видимо подразнен от този факт и накрая едвам намери сили да стисне ръката на опонента си, след като изпусна един на практика почти спечелен мач.

Решаващият момент в двубоя се разигра в тайбрека на втория сет, когато бившият номер 13 неколкократно използва прийома сервис-воле, за да удължи съпротивата си и в крайна сметки съумя да изравни общия резултат. Оттам насетне канберецът беше пълен господар на събитията на корта и съумя да пробие на два пъти своя опонент.

Усещайки края на мача, то Ник на висок глас обяви как възможно най-скоро иска да се прибере в хотела и да си легне, а в последвалата си пресконференция призна умората си от отлаганията на мачове по време на надпреварата, както и допинг тестовете в късните часове на деня. Днес Кирьос пък ще трябва за втори пореден ден да излиза два пъти на корта, защото първо ще премери сили срещу Микаел Имер в полуфиналите на сингъл, докато впоследствие ще излезе заедно с Джак Сок в сблъсък от схемата при двойките.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос по време на мача си с Тиафо: Искам вече да си лягам Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook