Кирьос: Правя нужното, за да се поставя отново в позиция да спечеля Голям шлем

от в 17:05 на 03.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос рядко е поставял тениса на първо място през живота си и това му пречеше да постигне големите успехи, за които винаги е имал необходимите качества. Определено обаче виждаме едно много по-различно негово лице от началото на 2022-ра и силните резултати не закъсняха. Австралиецът постигна редица победи над топ играчи и напълно заслужено достигна до финала на тазгодишния Уимбълдън, където беше спрян от Новак Джокович. Кирьос не скрива, че поражението е било сериозен удар за него, ала същевременно преживяното в Лондон го е накарало да желае отново да има шанс да се бори за подобен трофей, а ето какво точно разказа бившият номер 13 на последната си пресконференция:

Определено загубата в този мач боли. Откакто за пръв път съм докоснал ракета, то моите треньори винаги са ми повтаряли, че няма по-голямо постижение от това да вдигнеш трофея на Уимбълдън. Имах реалната възможност да изпълня тази цел, но се провалих и не беше лесно за приемане. Наясно съм, че финалите в турнирите от Големия шлем не идват никак лесно за останалите играчи, които не са Федерер, Джокович и Надал.

Смятам, че това беше моята златна възможност, а на всичкото отгоре имах и сет преднина. Бих направил толкова много неща по различен начин, ако мога да преиграя този мач, само че  гледам да се концентрирам в настоящето и да направя нужното, за да се поставя отново в подобна позиция. Смятам, че се справям с тази задача и моят екип ми помага много в преследването на тази цел.

Понякога дадени играчи печелят титла от Шлема или Мастърс, след което влизат в лоша серия за следващите шест месеца. Не желая да съм като тях. Искам да бъда от тези състезатели, които го приемат за нещо нормално и продължават по същия начин. Прозорецът до следващата "мейджър" надпревара не е особено голям и ще се възползвам максимално от него.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Правя нужното, за да се поставя отново в позиция да спечеля Голям шлем Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Ник Кирьос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook