Кирьос: Преди ме извличаха от пъба в 4 сутринта, за да играя с Надал; вече съм по-зрял

от в 09:37 на 05.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос е играчът с най-много победи от началото на тревния сезон и достигането му до четвъртфиналите на Уимбълдън е резонен резултат. Вчера австралиецът имаше много тежък осминафинален сблъсък с Брандън Накашима, в който трябваше и да се справя с болки в областта на рамото, но преодоля всичко това успешно и се класира за първия си 1/4-финал на "свещената трева" от осем години насам, а ето какво споделия самият Кирьос в последвалата си пресконференция

За осминафиналния му мач с Накашима:

- Побеждавал съм Надал на същия корт, така че излязох с тази мисъл за днешния си мач. Брандън няма подобно изживяване, тъй като това е първи двубой за него на тази сцена. Мисля, че именно този опит направи разликата в двубоя и ми помогна да се поздравя с крайната победа. Въпреки това, то той се представи невероятно и е страхотен играч. Все още е едва на 20 години, което ме прави сигурен, че ще видим специални неща от него в бъдещето.

За проблемите с рамото

- Играх много тенис през последния месец и очаквах да имам известни физически проблеми. Събудих се с известна болка в рамото след мача с Циципас, но съм горд как се борих до последната точка, защото Накашима покачи значително качеството си на игра в четвъртата част. Мислех си колко добра статистика имам в петсетовите мачове и как никога не съм губил такъв на Уимбълдън. Не крия, че бях много далеч от най-доброто си ниво, но хвърлих всички сили в хода на двубоя, а това ме кара да се гордея със себе си. Щастлив съм от победата и съм благодарен на публиката, която създаде невероятна атмосфера.Беше специално да стъпя отново на този корт.

За следващия двубой:

 - Очаквах с нетърпение да играя срещу Де Минор, тъй като не сме се срещали отдавна. Той водеше с 2:0 сета, когато започна моята среща и съм изненадан от резултата, ала гледам да не мисля твърде много по този въпрос. Няма лесни съперници в четвъртфиналите на Уимбълдън и Гарин си е заслужил мястото в този етап от турнира. В момента просто имам нужда от чаша червено вино.

За това дали се е променил през годините

- Спомням си, че преди три години трябваше да играя във втория кръг на Уимбълдън срещу Рафаел Надал и на предишната вечер отидох в пъб. Агентът ми ме намери там в около 4 часа сутринта и беше вбесен. Моментално ме извлече от заведението. Оттогава извървях дълъг път и определено се промених. Сега подхождам по съвсем различен начин за мачове. По-зрял съм в това отношение и имам здрави навици. Получавам невероятна подкрепа от моя екип, в които влизат някои от най-близките ми хора, както и моята страхотна приятелка. Определено ти помага да си заобиколен от подобни хора.

За целите му в турнира

 - Сега съм четвъртфиналист на Уимбълдън и съм много щастлив от постигнатото. Все още не мисля за спечелването на надпреварата, само че още преди нея си позволих да кажа, че искам да се боря за титлата. Сега съм съсредоточен върху дневните си задача и гледам да ги изпълнявам максимално ефективно. Същевременно се наслаждвам на свободното си време и гледам да остана максимално позитивен. Големите цели са на заден план, като се опитвам да живея ден за ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Преди ме извличаха от пъба в 4 сутринта, за да играя с Надал; вече съм по-зрял Калоян Соколов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Пресконференции | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook