Кирьос: Преди пиех абсолютно всяка вечер; мениджърът ми ме проследяваше по телефона

от в 07:44 на 10.01.2023
Калоян Соколов

Метаморфозата на Ник Кирьос през миналия сезон е вероятно един от най-изненадващите и хубави подаръци за тенис феновете. Австралиецът отдавна е считан за един от най-талантливите играчи в историята на спорта изобщо и в началото на неговата кариера всеки беше убеден, че тогавашният тийнейджър ще бъде шампион от Големия шлем. Началото не разочарова, тъй като сегашният номер 22 достигна до четвътфиналите на Уимбълдън и Ролан Гарос още в тийнейджърска възраст, като на "свещената" трева победи световния номер едно по това време, а именно Рафаел Надал.

Впоследствие обаче славата и очакванията сякаш натежаха твърде много на Ник, който попадаше все по-рядко под светлините на прожекторите впосредством своите резултати на корта, докато имиджът му непрестанно се вложашаваше заради множеството скандали с камбереца в публичното пространство. Нехайството на Кирьос достигна до връхната си точка през 2019-та година, когато беше забелязан да пие в лондонски пъб в нощта преди мача си с Надал от втория кръг на Уимбълдън. Изглежда това е била повратна точка за тенисиста, чиято житейска философия постепенно се променя към по-добро, като ето какво разказва шампионът от Вашингтон за този тежък период от живота си:

"По това време пътувах единствено с Даниел Хорсфал, чиито функции отдавна са разделени между това да е мой мениджър и най-добър приятел. Истината е, че той наблюдаваше как пропадам с всяка една изминала седмица и животът ми излизаше извън контрол. Отивах да пия някъде абсолютно всяка вечер, а Даниел в един момент започна да ме проследява чрез телефона ми и идваше да ме взема от различни хотели и къщи. Можеше да имам мач още на следващата сутрин, но подобни обстоятелства не ме спираха. В един момент си казах, че трябва да бъда по-добър към себе си и просто не мога да продължавам по този начин. Останалото е история" - спомня си един от големите любимци на тенис публиката.

Източник: Firstssportz

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Преди пиех абсолютно всяка вечер; мениджърът ми ме проследяваше по телефона Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook