Кирьос преодоля собствените си демони и Бонзи, за да продължи напред на US Open

от в 02:18 на 01.09.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос трябваше да изживее тежки мигове на корта по време на двубоя си от втория кръг на US Open срещу Бенжамен Бонзи, защото 50-ият в света се бори храбро в хода на целия сблъсък и имаше всички шансове да постигне изненада срещу един от главните фаворити за трофея, ала класата на Ник си пролича във важните моменти и той се наложи с крайното 7:6(3) 6:4 4:6 6:4, осигурявайки си среща с местния представител Джей Джей Уулф в третия кръг на състезанието.

Кирьос потегли отлично в мача, като веднага осъществи пробив, но така и не можеше да вкара първия си сервис в играта, което помогна на Бонзи да осъществи светкавичен рибрейк. Оттам насетне играта протичаше равностойно и непоставеният играч впечатляваше със способността си да отразява мощните отигравания на фаворита. Австралиецът видимо беше подразнен от оказаната му съпротива и постоянно отправяше гневни думи към своя щаб. Все пак шампионът от Вашингтон показа по-здрави нерви в последвалия тайбрек, където неколкократно пласира неспасяеми минаващи удари и поведе в отделните сетове.

Вторият сет продължи да предлага висококачествен тенис и канберецът трябваше да работи здраво за спечелването на своите подавания. Аутсайдерът правеше всичко възможно да неутрализира силните страни на опонента си и извличаше сериозно количество грешки от неговата ракета. Кирьос обаче можеше да разчита на вездесъщия си начален удар, с чиято помощ винаги се измъкваше от проблематичните ситуации и реализира пробив в десетия гейм, за да поведе с 2:0 в отделните части.

Сериозният аванс на световния номер 25 го накара да се успокои прекалено, като виждахме как често остава статичен в определени ситуации. Бонзи пък продължаваше да прелива от енергия и беше готов да контраатакува във всеки един момент. В крайна сметка по-нискоранкираният играч се възползва от отпускането в действията на финалиста от Уимбълдън и осъществи решителен брейк при 4:4, след което съумя да запише първи сет на своята сметка, а това беше последвана от гневна тирада на австралиеца и подканвания към хората от екипа му да го подкрепят по-дейно.

23-тият поставен не спираше да използва нецензурни реплики и поиска дадени зрители да напуснат корта, тъй като усеща миризма на марихуана. Тези обстоятелства накараха съдията на стола най-после да даде предупреждение на екстравагантния тенисист, който се беше поддал изцяло на негативните емоции и французинът се откъсна напред с 2:0. Изведнъж Ник намери начин да овладее емоциите си и се насладихме на поредица от зашеметяващи изпълнения на канбереца, които му помогнаха да се добере скоропостижно до паритет в резултата. Стигна се до 4:4 гейма, когато Кирьос отрази три поредни брейкбола с наглед невъобразими уинъри. Това даде нужното самочувствие на фаворита, чиито импровизации оставяха без отговор непоставения състезател и победата беше завоювана от Кирьос със серия от 9 поредни точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос преодоля собствените си демони и Бонзи, за да продължи напред на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | бенжамен бонзи | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook