Кирьос след класирането си на финал: Въобще не спах; искам мачът да започне веднага

от в 18:18 на 08.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос е играчът с най-много победи в хода на тревния сезон и най-после е на път да да оползотвори огромния си потенциал, след като се класира за финала на Уимбълдън. Австралиецът трябваше днес да премери сили с Рафаел Надал за място в спора за трофея, само че Матадора получи 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул и така бившият номер 13 е само на една победа от спечелването на дебютната си "мейджър" купа, а ето какви бяха неговите емоции от въпросната новина:

За отказването на Надал:

- Цялата ми енергия беше насочена към предстоящия мач с Надал. Мислех си как би могъл да противодействам тактически и прехвърлях всевъзможни варианти в главата си. Не ми се искаше да се класирам за финала по подобен начин и съжалявам за случилото се с Рафа. Той е най-борбеният състезател изобщо в световния спорт, като определено не му е било лесно да вземе подобно решение, защото със сигурност е искал да спечели четири титли от Шлема в една и съща година. Пожелавам му да се възстанови по възможно най-бързия начин.

За чувството да бъде финалист на Уимбълдън:

- Никога не съм си мислел, че ще достигна до финал в турнир от Големия шлем. Чувствам се изключително горд със себе си. Успях да спя само един час през нощта, тъй като бях невероятно превъзбуден. Имаше огромно вълнение у мен и си представях как играя във финала и печеля титлата. Още отсега изпитвам сериозна доза нервност, а обикновено съм имунизиран към това чувство. В момента съм като едно огромно енергийно кълбо. Сега просто искам да изляза на тренировъчния корт, за да ударя няколко топки. Вече копнея този финал да започне. Нямам търпение за него.

За отношенията му с Джокович:

- Напоследък оформихме някакъв вид приятелство, което е странно. Знаете, че известно време не таяхме особено добри чувствам един към друг. Това обаче беше за доброто на спорта, защото медиите създаваха голяма еуфория около нашите срещи и интересът към тях беше огромен. Мисля, че бях единственият играч, който се застъпи за него по толкова открит начин, когато се разиграха драмите на Аустрелиън Оупън. Смятам, че точно в такива ситуации човек печели или губи уважението на някого. Случващото се на тенис корта е несъществено, ако го сравним с истински трудна ситуация в личен план, при която получаваш дадена подкрепа.

За критиките от страна на Пат Кеш към него:

- Лейтън Хюит е единствената австралийска легенда, чиято подкрепа съм имал винаги. Той е капитан на отбора ни за Купа "Дейвис" и знае, че правя нещата по собствения си начин. Голяма част от австралийските играчи не са се държали никак добре с мен през годините. Не усещам никаква подкрепа от тяхна страна и съм нещо като отшелник в нашата общност. Трудно ми е да чета подобни неща за себе си, щом са изказани от мои сънародници. Жалко е, тъй като аз бих бил изключително щастлив, ако на мое място стоеше някой измежду Де Минор, Кокинакис или Томпсън. Представям си как ще седна пред телевизора с питие в ръка и ще крещя като луд.

Източник: ESPN

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос след класирането си на финал: Въобще не спах; искам мачът да започне веднага Калоян Соколов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Пресконференции | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook