Кирьос след успеха над Медведев: Държите се така, сякаш не съм побеждавал №1 и преди

от в 12:23 на 11.08.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос се намира във феноменална форма през последните месеци и след като достигна до финала на Уимбълдън, той пренесе страхотните си изяви и на турнирите в Северна Америка, където до този момент няма загубен двубой. Австралиецът спечели трофея на АТР 500 надпреварата във Вашингтон, а през вчерашния ден удължи победната си серия, побеждавайки световния №1 Даниил Медведев във втория кръг на Мастърса в Монреал.

Макар новината за това да бе представена в медиите като изненада, Кирьос далеч не бе съгласен с подобно твърдение, заявявайки как това не е първият път, в който постига успех срещу тенисиста, намиращ се на върха в световната ранглиста:

"Държите се така, сякаш не съм побеждавал световния №1 и преди. А всъщност съм го правил. Имам две победи над Даниил в миналото. Също така съм побеждавал Роджър, Новак, Рафа. Смятам, че никога не ми липсват увереност ми и вяра в собствените ми способности. Мога да загубя пет поредни срещи, но въпреки това ще продължавам да вярвам, че имам шанс да надделея над всеки играч", категоричен бе канберецът на пресконференцията си.

"Беше тежък мач. Не излязох на корта с мисълта, че е номер едно. Бяхме играли помежду си три пъти - той ме победи веднъж, аз - два пъти. Знам, че той се чувстваше уверен, затова трябваше да предложа такава игра, която да не му позволи да влезе в ритъм. Ключово бе и че използвах приюома "сервис-воле" изключително често, бих казал на всяка точка дори. Ретурите ми също бяха на високо ниво, така че съм истински доволен от представянето си днес", добави още Ник.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос след успеха над Медведев: Държите се така, сякаш не съм побеждавал №1 и преди Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно | монреал | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook