Кирьос: Срамувам се, че съм австралиец след всичко случило се с Джокович

от в 21:11 на 11.01.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос е известен с хапливия си език, както и това, че не се страхува да изкаже мнението си публично, колкото и крайно да е то. Често обект на нападките му стават неговите колеги, а сред тях най-силно се отличава Новак Джокович. През последните дни обаче австралиецът е един от малкото тенисисти, които изразиха ясно и категорично своята позиция в подкрепа на световния номер едно относно новината за решението на властите да депортират сърбина.

 

Припомняме, че Джокович не бе допуснат да влезе в Австралия от правителството на щата Виктория поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не са достатъчни. Впоследствие обаче визата на водача в ранглистата бе възстановена, след като той спечели съдебното дело, заведено от него срещу Австралийското вътрешно министерство, и бе освободен от имиграционния хотел, където бе настанен.

Кирьос в продължение на няколко дни използва подкаста си, за да изкаже своето мнение по казуса "Джокович", като днес за пореден път той застана зад световния номер едно с думите:

"Знаем, че медиите са склонни да правят сензации, свързани с мен и настоящата ситуация около Новак. Срамувам се, че съм австралийски тенисист, който е видял с очите си колко много е направил този човек за нас, за Австралия и за спорта. Просто не приемам за правилен начина, по който постъпваме в тази ситуация. Но медиите обичат да правят това, обичат да ни разделят", завърши световният №114, който вчера обяви, че е дал положителен тест за COVID-19. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Срамувам се, че съм австралиец след всичко случило се с Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | казусът джокович | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook