Кирьос: Тенис Австралия са се справили перфектно, чувствам се в безопасност

от в 12:33 на 26.01.2021
Диана Андреева

Ник Кирьос не е играл официален мач от близо една година, тъй като щом коронавирусът се разпространи широко по света, австралиецът предпочете да бъде в безопасност в своя дом. Кирьос многократно в последните месеци критикува спортисти, които не спазват мерките да сигурност против разпространението на COVID-19 и според световният номер 47 Тенис Австралия са се справили перфектно със създаване на "балон" преди началото на Australian Open 2021:

"Здравето и безопасността винаги са на първо място в очите ми. В края на деня ние просто играем тенис и не мисля, че трябва да поставяме здравето на заден план и да застрашаваме околните.

Играчите бяха наясно, когато пристигнаха в страната ни, какви ще бъдат ограниченията и според мен нямат истински оплаквания. 

Ако всички управляващи се бяха отнесли с пандемията, както направи Австралия, щяхме да сме в съвсем различна ситуация от глобална гледна точка. Мисля, че като нация ние наистина се справихме с този вирус. Като държава се обединихме и работихме заедно. 

В Мелбърн Тенис Австралия са свършили невероятна работа със създаването на този балон. Властите не се влияят от мнението и се грижат всички да се придържат към правилата.

Смятам, че условията са достатъчно добре обмислени и се чувствам в безопасност - за първи път от доста време.", завърши Кирьос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Тенис Австралия са се справили перфектно, чувствам се в безопасност Диана Андреева
Теми:  
Австралия | мелбърн | ник кириос

Коментари





Следвайте ни в Facebook