Кирьос: Трудно ми е, защото родителите ми са болни, а аз съм далеч и срещам омраза

от в 16:55 на 10.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос преживява своеобразен тенис ренесанс и е на път да се превърне в големия шампион, който всички очакваха да стане. Австралиецът вече изглежда изцяло посветен на играта и наскоро достигна до първия си "мейджър", само че Новак Джокович го спря по пътя му съм спечелването на Уимбълдън.

Мнозина специалисти мислеха, че това е просто поредното еднократно избухване на канбереца, но той ги опроверга и през миналата седмица завоюва титлата във Вашингтон, а впоследствие веднага отпътува за Монреал, където стартира участието си с победа. Въпреки всички тези постижения, то бившият номер 13 все още има сериозни свои критици, които осъждат поведението му на корта и го намират за вреден за имиджа на тениса, а Кирьос, изглежда, този път не е безразличен към този тип коментари към себе си, споделяйки следното пред Tennis Channel:

"Трудно ми е да бъда далеч от дома в момента. Майка ми е в болница и дори нямаше сили да гледа финала ми на Уимбълдън. Баща ми също не е добре със здравето. Хората виждат само моите победи и загуби, като веднага започват да ме обиждат, ако счупя някоя ракета или не се държа подобаващо на корта. Срещам се всеки ден с подобна омраза, така че просто феновете трябва да се замислят за личния живот на играчите и през какво преминават, за да се избегнат такива ситуации" - категоричен е Ник.

Австралиецът също така говори за предстоящия си суперсблъсък с Даниил Медведев и не спести суперлативи по адрес на настоящия водач в ранглистата:

"Той е невероятен тенисист и е страхотно да го наблюдаваш как играе. Изключително нестандартен. Посреща толкова назад топката и същевременно е способен от подобна позиция да прави отигравания, които не сме виждали никога. Даниил прави нещата по свой собствен начин и придава уникалност на нашия спорт. Харесвам играчи със собствен почерк. Той се чувства комфортно в собствената си ложа.

Истината е, че бих предпочел да играя с 95 процента от останалите играчи в жребия, а не с него. Неприятно е да го срещна толкова рано и ще бъде наистина тежко, ала от друга страна, нямам търпение за предизвикателството. Ще се опитам да съкращавам максимално точките, да сервирам добре и да диктувам темпото. Наясно съм как Медведев ще връща почти всяка наглед невъзможна топка и трябва да си почина добре. Стиловете ни са много различни и този контраст е предпоставка за много интересен мач" - завърши подгласникът от Уимбълдън.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Трудно ми е, защото родителите ми са болни, а аз съм далеч и срещам омраза Калоян Соколов
Теми:  
atp | болни родители | интервюта | медведев | Ник Кирьос | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook