Кирьос за 1/2-финала на Уимбълдън: Мислех, че корабът е отплавал; преоткрих тениса

от в 10:13 на 07.07.2022
Калоян Соколов

Талантът на Ник Кирьос никога не е бил поставян под съмнение, но австралиецът през годините не можа да оползотвори безспорния си потенциал, защото не беше достатъчно отдаден на спорта и това го спираше да разгърне пълните си възможности. Всичко обаче се промени през последните няколко месеца, в които канберецът показва постоянно високо равнище на игра и излизаше за победа на корта във всеки един мач. Именно това отношение помогна на Ник през вчерашния ден да се класира за полуфиналите на Уимбълдън, което ще бъде първа поява за него във финалната четворка на Голям шлем. Самият бивш номер 13 не скри удоволетворението си от този резултат, споделяйки следното в своята пресконференция:

"Сигурен, че почти всички специалисти биха ви казали, че нямам шанс да достигна до полуфинал в Големия шлем, ако ги бяхте попитали този въпрос през последните две години. Щяха да ви отвърнат, че нямам достатъчно добра психическа устойчивост или физическа подготовка, за да го сторя. Самият аз бях започнал да се съмнявам в себе си. Сега стоя пред вас и мисля за всичко, което ми се случи през последните години.

Има толкова много хора, на които искам да благодаря. Истината е, че до неотдавна не бях убеден дали искам да продължавам с тениса. Загубих любовта, огъня и искрата към спорта. Изведнъж някои неща просто се промениха в живота ми. Преоткрих всички тези емоции, защото осъзах колко хора около мен искат да продължа напред и ми доставя удоволствие да играя за тях. Все още съм доста свеж и нямам желание да спирам дотук. Вероятно показвам най-добрия тенис в моята кариера, а и ментално съм в перфектна кондиция.

Беше дълго пътешествие. Преди цели осем години достигнах до първия си четвъртфинал на Уимбълдън. Мислех, че корабът вече е отплавал и едва ли ще имам нов шанс да вляза във финалната четворка на надпреварата. Горд съм с начина, по който преодолях всички трудности по пътя си и съм щастлив от постигнатото. Дошъл съм да спечеля трофея" - заяви Кирьос.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос за 1/2-финала на Уимбълдън: Мислех, че корабът е отплавал; преоткрих тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Пресконференции | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook