Кирьос изнесе безупречен мач и помете първия поставен на пътя си във Вашингтон

от в 04:38 на 04.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос е почти невъзможно да бъде спрян на корта през последните седмици и тенденцията продължава с пълна сила  във Вашингтон. Австралиецът изглежда пределно мотивиран да дублира титлата си в столицата на САЩ и днес записа втората си последователна чиста победа в турнира, след като не остави никакви шансове на Томи Пол - 6:3 6:4. Канберецът не допусна нито един пробив в хода на срещата, като наниза цели 15 аса и заслужено си осигури място в осминафиналите на състезанието, където ще премери сили с още един местен представител, а именно Райли Опелка.

Кирьос стартира ударно, реализирайки брейк още в първия гейм и впоследствие отрази точка за връщане на пробива, за да поведе с 2:0. Бившият номер 13 удряше топката изключително чисто и ускоряваше ударите си по такъв начин, че за Пол беше невъзможно да продължи даденото разиграване. Бившият шампион изглеждаше невероятно уверен в играта си и не допускаше никакви спадове в концентрацията си, което му позволи да отмъкне още веднъж подаването на съперника си и така спечели откриващата част.

14-тият поставен успя да стабилизира представянето си и неколкократно застраши сервиса на Ник, само че фаворитът беше способен да печели бързи точки, когато беше поставен под напрежение и не позволи на своя опонент да се откъсне напред. Изведнъж местният представител започна да изпитва известни болки в областта на рамото, а това му попречи да бъде конкурентен в заключителната част от срещата и финалистът от Уимбълдън довърши започнатото, поздравявайки се с двусетов успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос изнесе безупречен мач и помете първия поставен на пътя си във Вашингтон Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | Ник Кирьос | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook