Кирьос за протичащите в момента турнири на клей: Защо изобщо ги има?

от в 11:03 на 19.07.2022
Калоян Соколов

 Едва ли ще е пресилено, ако кажем, че Ник Кирьос не е особено голям любител на червените кортове. Австралиецът е изиграл само една надпревара на клей през последните три години и направи шокиращото изявление как би се завърнал на Ролан Гарос с единствената цел да може неговата приятелка да разгледа Париж. Най-големият проблем на Кирьос пък се явяват надпреварите на землено покритие, които се провеждат непосредствено след Уимбълдън. Според Ник това са състезания, към които има нулев интерес и играчите там се превръщат в своеобразни крадци на точки за ранглистата, защото конкуренцията не е особено голяма.

Канберецът дори е обвинявал Каспър Рууд, че единствено този тип турнири му позволяват да се държи толкова високо в класацията на ATP и е осмивал редовно успехите му в тях. Вчера световният номер 45 направи ново изказване по темата, като попита защо изобщо се провеждат турнири на клей в тази част от сезона, имайки предвид скорошното начало на американското турне и всички големи предстоящия събития на твърди кортове.

Част от феновете пък не харесаха коментарите на финалиста от Уимбълдън и му отвърнаха, че тези състезания са с цел да се състоят истински разигравания, а не всичко да се решава с точки директно от сервис, визирайки стила на игра на австралиеца.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос за протичащите в момента турнири на клей: Защо изобщо ги има? Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook