"Китай манипулира света с това видео": Турнирът в Будапеща с коментар за скандалната ситуация

от в 12:42 на 21.07.2023
Мирела Николова

Преди няколко дни станахме свидетели на изключително грозни сцени по време на един от двубоите на WTA 250 надпреварата в Будапеща, след като световната №45 Шуай Джън бе сериозно ощетена от съдията на стола и същевременно стана жертва на пълна липса на спортсменство от страна на унгарската си съперничка Амариса Тот.

В скандалната ситуация китайката пласира удар в близост до страничната линия и пожела реферът да инспектира отпечатъка, но съдията отказа да слезе от стола си, като междувременно Тот отиде и нарочно заличи следата от топката. Впоследствие Джън бе продължително освирквана от местната публика, а всичко това се отрази крайно негативно на психологическото ѝ състояние и гейм по-късно тя взе решение да се откаже от срещата.

Видеото от този случай бързо се разпространи в социалните мрежи и събра огромна доза негативни коментари както от фенове на тениса, така и от професионални състезателки, които заляха с критики както съдията на стола, така и самата унгарска тенисистка. По-късно организаторите на турнира в унгарската столица излязоха с официален коментар за ситуацията, в който защитиха местната представителка и определиха видеото като манипулативно. 

"Не Амариса бе тази, която реши дали топката е в очертанията, или не. Това беше решението на съдия на линията и след това последната дума беше на главния арбитър. За Тот това беше едва първи мач в основната схема на WTA надпревара, поради което може да не е реагирала уместно във всяка ситуация, но въпреки това тя не направи нищо, което може да се определи като липса на почтеност. Не е станало никакво недоразумение. Китай просто манипулира света с това манипулативно видео", се казва в коментара на Hungarian Grand Prix.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Китай манипулира света с това видео": Турнирът в Будапеща с коментар за скандалната ситуация Мирела Николова
Теми:  
wta | амариса тот | будапеща | любопитно | шуай джън

Коментари





Следвайте ни в Facebook