Кое прави Медведев непобедим на твърдите настилки?

от в 10:53 на 24.11.2020
Анисия Стоева

Откакто се превърна в професионалист през 2014 г., Даниил Медведев отбеляза зашеметяващ процент на успеваемост от 77,7% върху твърди настилки.

Понастоящем балансът победи/загуби на руснака върху тези кортове е 128/53- категорично потвърждение на теорията. Извисявайки се на 198 см, Медведев завърши 2018 г. с 38 победи на твърди кортове- най-много от всеки друг играч в ATP Tour.

И така, какво прави Медведев практически непобедим на тази настилка? Първо, мощният му сервис и тежките удари са идеално подходящи за бетонната повърхност. Тенис топката се движи по-бързо, отколкото по клей и трева, а високите играчи, с по-добър обхват, винаги са с предимство. Към това добавяме и способността на руснака да нанася страхотна мощ върху неговите удари и имаме абсолютен шампион на твърди кортове.

Дори в тази съкратена от Covid-19 година, руснакът се справи страхотно върху тази повърхност, спечелвайки две титли. Той попадна в гореща серия на Rolex Paris Masters, на който в крайна сметка вдигна и титлата. Пренасяйки формата си от Мастърса към Финалите на ATP в Лондон, Медведев спечели всичките си мачове в груповата фаза, като в крайна сметка и триумфира в О2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кое прави Медведев непобедим на твърдите настилки? Анисия Стоева
Теми:  
даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook