Кой е изградил стила на игра на Себастиан Корда - майка му или баща му?

от в 15:53 на 10.01.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда привлече погледите на тенис света към себе си по време на Ролан Гарос 2020, когато тръгвайки от квалификациите той достигна до 1/16-финал, където отстъпи на бъдещия шампион - Рафаел Надал. Въпреки загубата си, Себи беше истински щастлив от този мач, тъй като Рафаел Надал е неговият идол и сподели в Instagram, че това е "момент, който няма никога да забрави". 

20-годишният тенисист носи спорта в кръвта си, тъй като и двамата му родители са бивши състезатели - баща му Петер Корда е бил номер две в ранглистата и е носител на 10 титли на ниво ATP, а майка му Реджина Райхертова, макар и не чак толкова успешна, е била член на топ 30 при жените.

Но кой е помагал на Себ да се развива в тениса? На този въпрос отговори самия той след успеха си в Делрей Бийч по-рано:

"Майка ми оформи моя стил: когато за първи път започнах да тренирам, сестра ми играеше голф и баща ми пътуваше с нея по света. Затова трябваше да направя първите си стъпки под ръководството на мама. Тя ми помогна да се развия. 

Да, тя не е толкова известна като баща ми, но е връзката в нашето семейство, а без нея, аз нямаше сега да бъда тук. За съжаление в ранните си години тя е счупила капачката на коляното си и това е съсипало кариерата й ", цитираха от ATP Корда.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой е изградил стила на игра на Себастиан Корда - майка му или баща му? Диана Андреева
Теми:  
себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook