Кой ще триумфира на US Open? Федерер има категоричен отговор на въпроса

от в 20:46 на 06.09.2023
Мирела Николова

Роджър Федерер сложи край на професионалната си кариера през миналия сезон, но въпреки това легендарният швейцарец продължава да следи отблизо случващото се в тениса. В последното си интервю, дадено за един от основните си спонсори Mercedes-Benz, Маестрото бе предизвикан да се опита да предскаже кой ще триумфира на тазгодишния US Open, като 20-кратният шампион от Шлема дори не се поколеба и категорично избра Новак Джокович.

"Бих заложил на Новак. Това е сигурен залог", отсече Федерер. "За никого не е тайна, че Новак може да играе изключително добре на всички настилки. Нивото му на игра винаги е изумително високо и за да постигнеш победа над него, е напълно задължително да се намираш в най-добрата си форма. Неговото придвижване по корта е страхотно, аз също имах отлична координация, така че беше вълнуващо да се изправяме един срещу друг.

Мисля, че отделните съперничества са изключително важни в спорта и помагат на тениса да стане по-популярен. Смятам, че винаги е в твой плюс и до голяма степен дори е необходимост да имаш някой силен опонент, с когото да оформите дълго съперничество. Аз, Рафа, Новак - благодарен съм, че ги имах за противници, защото това ни помогна да се мотивираме взаимно и да извлечем най-доброто един от друг", коментира още рекордьорът по титли от Уимбълдън.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой ще триумфира на US Open? Федерер има категоричен отговор на въпроса Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook