Кой всъщност е Лоренцо Мусети?

от в 05:54 на 19.03.2021
Диана Андреева

Лоренцо Мусети. Момчето, което прикова вниманието към себе си на турнира в Рим през миналата година. 19-годишният тенисист, който само след 24 минути прекарани на корта, върза "геврек" не на някого друг, а именно на трикратния шампион от Шлема - Стан Вавринка. Доброто представяне на италианеца не спря до там, тъй като след като отстрани Вавринка с 2:0 съумя да не загуби нито сет и срещу друго голямо име в спорта, а именно Кей Нишикори. През следващата седмица пък Мусети игра на Чалънджър турнир в родината си, където след не много лесна победа на финала, достигна до титлата. Но кой всъщност е Лоренцо Мусети?

Лоренцо Мусети е роден на 3 март 2002 година в малкото италианско градче - Карара, а в момента живее в Монте Карло. Баща му - Франческо, е производител на мрамор, а майка му Сабрина е секретарка.
Досега Лоренцо е имал само един треньор - Симон Тартарини. Италианецът не веднъж е казвал, че смята Тартарини за свой втори баща и мисли в бъдеще да продължи да работи с него. Мусети тренира както в Академия Patrick Mouratoglou, така и в La Spezia TC.

Лоренцо е голям фен на Роджър Федерер. Италианецът нарича Маестрото своя "вдъхновител" и споделя, че мечтае някога да достигне нивото на своя идол. Любимата му настилка е клея, именно повърхността, на която в Рим записа дебитната си победа на Мастърс 1000 турнир и стана първият тенисист роден през 2002, който печели ATP мач.

Освен тениса, младокът е почитател и на други спортове, а именно футбол и баскетбол. Извън това, Мусети има интерес в актьорското изкуство, където любимец му е Ал Пачино. Преди време италианецът сподели, че ако не се занимаваше с тенис, сигурно щеше да бъде актьор.

При юношите той има една титла от Големия шлем - Australian Open 2019, като освен това е бил първи в световната ранглиста. Мусети има две титли на туринир от серията Futures, а след днешния си успех притежава и трофей от Чалънджър надпревара.

Независимо от крехката се възраст, на корта италианецът е стабилен, разнообразен в избора на удари, както и много точен. Лоренцо има и отлична физическа подготовка, което в комбинация с доброто му предвижване по корта, устойчива психика и убедителен сервис, го правят много опасен за противниците.

Всичко това бе преди вече близо 6 месеца, когато Лоренцо изгря на тенис сцената, а днес, след успеха си над Григор Димитров, той съумя да се добере до своя първи полуфинал на турнир от ATP 5500. Какво още ще ни поднесе Мусети в бъдеще тепърва ще разберем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой всъщност е Лоренцо Мусети? Диана Андреева
Теми:  
лоренцо мусети

Коментари





Следвайте ни в Facebook