Кой всъщност е Уго Гастон?

от в 07:15 на 04.10.2020
Диана Андреева

Роден на 26 септември 2000 година, той открива любовта си към тениса, когато е едва на пет години. Израства в Тулуза, а сега живее във Фонсорбес - друг район в родината му. Той е левичар, играе бекхенд с две ръце и радва цяла Франция с представянето си на Ролан Гарос. Той е Уго Гастон.

Играта на младока е много разнообразна. Независимо че сервисът му не е особено ефективен, агресивните му отигравания от дъното на корта компенсират за това. Гастон е левичар, като това е друго предимство, което той притежава. През годините досега не е показвал много устойчива психика, което му е пречило в решителните моменти, но с помощта на своя екип, в който фигурира и Марк Барбайер като негов треньор, Гастон тепърва ще се развива. 

При юношите Уго има една титла на двойки от Големия шлем, която идва през 2018 на Australian Open, а по-късно същата година франжузинът има честта да носи френския флаг на младежките Олимпийски игри, където печели първия си трофей на сингъл, както и два бронзови медала на двойки. В ITF надпреварите Гастон също се представя добре. До сега е спечелил четири титли от тази серия турнири, като всичките идват през миналата година, която е и най-силната в кариерата на младока. 

На ATP турнири французинът е изиграл само един мач, като той прави своя дебют още през 2018, когато благодарение на "уайлдкард" взима участие на турнира в Марсилия, но след 6:2 6:2, отстъпва на Стефанос Травалия. Преди участието си на Ролан Гарос, младокът е играл в основната схема и на още един турнир от Шлема, а именно Australian Open 2020, където не успя да се справи с Хауме Монар на старта. 

В интервю, което даде след победата си вчера, Гастон разкри, че се опитва основно да се съсредоточава върху себе си, но ако трябва да назове най-атрактивния играч в тура, със сигурност би избрал Ник Кирьос. Уго е фен на австралиеца, защото той "определено е различен", както сам споделя.

Извън корта, Гастон е фен на ските - винаги щом има възможност през зимния сезон, младият френски тенисист е по пистите, наслаждавайки се на снега и планините. Освен това е почитател на футбола, като любимия му отбор е тимът от родното му място - Тулуза ФК.

До сега Уго не се е изправял срещу Доминик Тийм, но в днешния им мач ще видим дали французинът е достигнал достатъчно високо ниво, за да се опре или дори победи финалиста от ATP финалите през 2019.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой всъщност е Уго Гастон? Диана Андреева
Теми:  
уго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook