Кокинакис за Джокович: Той е стена; няма кой да го победи на Уимбълдън

от в 07:58 на 01.07.2022
Калоян Соколов

Танаси Кокинакис несъмнено беше един от най-ярките таланти в играта, достигайки до рекордната си 69-та позиция още в тийнейджърка възраст и смая тенис обществеността, след като победи Роджър Федерер на Мастърса в Маями през 2018-та година. Контузиите обаче помрачиха кариерата на Кокинакис и състезателят беше на ръба от отказването, но през този сезон всичко се развива чудесно за него и той грабна първата си ATP титла, триумфирайки на надпреварата в Аделаида.

Австралиецът е в най-добрата си форма някога и разполага с могъщ сервис, което бяха причините да се смята как би могъл да създаде известни трудности на Новак Джокович във втория кръг на Уимбълдън, имайки предвид колебливия старт на сърбина в надпреварата. Нищо такова обаче не се случи, защото защитатващият шампион показа най-добрата си игра и напълно обезличи своя опонент, който дори не стигна до точка за пробив в хода на мача. Впоследствие Кокинакис призна явното превъзходство на Джокович през целия двубой и изрази мнение, че никой няма да може да спре балканеца в Лондон:

"Срещата беше напълно еднопосочна. Направо ме накълца на парчета. Това дори не е най-високият му интензитет на игра, така че ще бъда накълцан още по-сериозно, когато играем следващия път. Новак е истинска стена и имах чувството, че играя точно срещу такава. Нямаше нито един елемент от играта, който не беше изпълнен перфектно от негова страна. Чувствах се крайно некомфортно на корта. Ако играе по този начин, то не виждам как ще загуби. Честно казано се надявам да не загуби, защото ако има някой по-добър от него, то това ме поставя плашещо далеч от елита. Днес имах усещането, че единствено Джокович играеше тенис и ме надигра по всеки един показател" - коментира австралиецът.

Източник: Firstssportz

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кокинакис за Джокович: Той е стена; няма кой да го победи на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | танаси кокинакис | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook