Кокинакис за проблемите си с депресията: Плачех в стаята си без никаква причина

от в 17:35 на 03.03.2021
Калоян Соколов

Танаси Кокинакис неведнъж е показвал от ранна възраст, че е един от най-талантливите играчи на следващото поколение и неслучайно пробива в топ 70 на света още в тийнейджърска възраст, но съдбата далеч не е била особено благосклонна към австралиеца, като през последните пет сезона той постоянно се бори с различни травми.

Именно заради това 24-годишният състезател в момента се намира извън първите 200 в световната ранглиста, но нещата изглежда най-после започват да се нареждат, защото играчът се завърна на корта по страхотен начин и бе много близо до отстраняването на Стефанос Циципас във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Самият Кокинакис споделя как точно такива мачове му показват, че борбата му за оставане в спорта не е била безсмислена и тенисистът е твърдо решен да направи още един опит в търсенето на сериозен пробив в АТП Тура, а ето какво още разказа австралиецът в наскорошен подкаст относно отминалите трудности:

"Страдах години наред от депресия, когато не можех да играя тенис. В определени моменти ставах толкова нервен, че сам чувах колко силно бие сърцето ми. Главата ми бе изпълнена изцяло с негативни мисли и изобщо не можех да контролирам емоциите си, когато нямаше хора около мен. Често просто започвах да плача безпричинно в стаята си, но постепенно преодолях тези проблеми, завръщайки се обратно към тренировъчния процес.

Не искам да звуча прекалено мрачно, само че това беше един изключително тежък период от живота ми и не мога да извлека никакви позитиви от него. Бях на много тъмно място, а самата истина е, че менталната болка е много по-силна от физическата такава" - заключи играчът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кокинакис за проблемите си с депресията: Плачех в стаята си без никаква причина Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook