Колеблива Барти надделя над Кенин и е на полуфинал в Мелбърн

от в 10:44 на 07.01.2022
Диана Андреева

Ашли Барти имаше щастието да се поздрави с първа победа през сезона, след като осъществи невероятен обрат над Кори Гоф. Детето-чудо на световния тенис поведе със сет и 4:2 гейма, но световната номер едно намери начин да повиши нивото си, за да постигне успех и така да зарадва своята агитката в Мелбърн, която отново имаше възможност да я наблюдава и днес. В четвъртфиналите на надпреварата в Мелбърн Барти надигра друга американка, а именно притежателката на трофея от Australian Open 2020 - София Кенин.

В спор за място сред последните четири състезателки Барти надигра в последователни сетове световната номер 12 - 6:3 6:4. Макар и да не впечатли с играта си, заслужено австралийката напусна корта като победителка. Следващото препятствие по пътя на Ашли все още не е известна, тъй като мачът между Ига Швьонтек и Виктория Азаренка тепърва предстои да започне.

Основно предимство в срещата за най-добрата австралийска тенисистка бе началният й удар. Той й помагаше да намери изход в по-сложните ситуации, когато нейната опонентка Кенин атакуваше с мощните си удари и печелше разиграване след разиграване. Точно 68 минути след началото на срещата Ашли сложи точка на сблъсъка с поредното си излизане към мрежата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колеблива Барти надделя над Кенин и е на полуфинал в Мелбърн Диана Андреева
Теми:  
атп мелбърн | ашли барти | мелбърн | обзор | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook