Колебливо начало, но подобаващ край: Андреев с първа победа в Анталия

от в 12:09 на 25.02.2022
Диана Андреева

Адриан Андреев се нуждаеше от повече от два часа и половина, за да се справи със световния номер 1254 Тайо Яманака в първия си мач от пет седмици насам. Българинът не впечатли с играта си, но все пак намери място в следващия кръг от Фючърс турнира в Анталия, а победата му стана факт след 5:7 6:3 6:1. 

Началните минути на срещата бяха лишени от интрига и двамата състезатели с лекота спечелиха откриващите си подавания. В третия гейм обаче започнаха неприятностите от сервис линията за Андреев, който допусна да бъде пробит, но мигновено стабилизира представянето си и на свой ред отмъкна подаването на противника си, за да възвърне паритета в резултата. Този сценарий се повтори общо три пъти до 5:5, когато Яманака отново впечатли на ретур и успя да реализира брейк, като този път не се поддаде на емоциите и задържа преднината си, за да добави откриващия сет на сметката си. 

След почивката Андреев се завърна на корта решен да не допуска изненада и започна да показва далеч по-уверена игра. Ади успя да поведе с 2:0, когато мачът бе прекъснат поради дъжд, а играта на корта в Анталия се поднови близо 15 часа по-късно. През днешния ден третата ракета на страната ни се нуждаеше от известно време, за да открие отново своя ритъм, докато Яманака беше безпогрешен в действията си, изравнявайки до 3:3. 

Андреев повиши оборотите в заключителните геймове на сета. Третата ракета на България сътвори феноменален ретур в осмия гейм, а впоследствие направи и още един неспасяем удар, за да може да отмъкне за трети път подаването на своя опонент. Този път пробивът се оказа напълно достатъчен за Адриан, който не загуби концентрация до края на сета и успя да възвърне паритета в общия резултат. 

Решаващият трети сет се разви изцяло под диктовката на Андреев. Българинът превъзхождаше своя противник във всеки един аспект от играта и нито за миг не загуби концентрация. Адриан реализира пробив както в първия, така в третия и седмия гейм, за да може да спечели заключителната част и в крайна сметка да сложи край на този така оспорван мач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колебливо начало, но подобаващ край: Андреев с първа победа в Анталия Диана Андреева
Теми:  
ITF | адриан андреев | анталия | Български тенис | тенис бг адриан андреев | тенис турнир в анталия

Коментари





Следвайте ни в Facebook