Колинс: Със сигурност ще си тръгна горда от Мелбърн; Аш ме научи на много неща днес

от в 22:41 на 29.01.2022
Владислав Риждов

Даниел Колинс се превърна в една от приятните изненади на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Американката не бе играла в официален двубой от началото на ноември и дойде в Мелбърн без треньор и спонсор, но това не и попречи да преодолее съпротивата на шест съпернички по пътя си към дебютен финал на надпревара от Шлема. За съжаление 28-годишната Колинс не успя да се поздрави с голямото отличие, след като затрудни максимално убедителната до този момент Ашли Барти. Въпреки загубата си Колинс ще влезе за първи път в топ 10 на ранглистата, което ще я направи най-високо ранкираната представителка на САЩ. А ето и какво сподели емоционалната американка след финала в Мелбърн:

"От известно време исках да съм част от топ 10. Това бе целта ми през миналата година, но не успях да я реализирам. Да достигна това толкова рано през сезона означава наистина много за мен. Мисля, че просто трябва да продължа да работя ден след ден за целите си, защото има и други неща, които искам да постигна. Получих толкова много подкрепа от други играчи и смятам, че за индивидуален спорт като тениса, в който всички сме конкуренти, това е прекрасно.

Днес дадох максимума от себе си и имах своите шансове, но за съжаление не се получи по моя начин. Това беше страхотен турнир за мен. Постигнах някои нови неща. Научих много нови неща. Определено има области за подобряване, което е хубаво. Играх срещу страхотен състезател тази вечер и се получи забавна битка. Със сигурност ще си тръгна горда от тук, да направя това без да имам треньор до себе си. Толкова много от най-добрите играчи имат пълен антураж, който прави всичко вместо тях. В моята кариера обаче нещата не стояха по същия начин. Не съм работила с треньор от месеци и трябваше да свърша много работа съвсем сама. Това се оказа голямо предизвикателство, което на моменти ме натоварваше психически, но аз просто се опитвам да се придържам към процеса. Научавам много неща по пътя. Аш също ме научи на много неща днес" - завърши най-новата членка на топ 10.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Колинс: Със сигурност ще си тръгна горда от Мелбърн; Аш ме научи на много неща днес Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | ашли барти | Даниел Колинс | интервюта | любопитно | открито първенство на австралия | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook