Контавейт се разплака на пресконференцията си: Беше ми много тежко заради публиката

от в 14:14 на 01.09.2022
Мирела Николова

През вчерашния състезателен ден на US Open световната №2 Анет Контавейт имаше тежката задача да се изправи срещу легендарната американка Серина Уилямс в мач от вечерната сесия на "Артър Аш". Задачата на естонката обаче допълнително бе затруднена от близо 30-хилядната публика, дошла да наблюдава на живо изявите на 23-кратната шампионка от Шлема на последния турнир в кариерата ѝ.

Зрителите бяха напълно въвлечени в сблъсъка и избухваха при всяка една спечелена точка от американката, докато на страната на втората поставена вероятно бяха само представителите на нейния щаб. На последвалата пресконференция Контавейт изглеждаше, че напълно приема случилото се, но в края на разговора си с журналистите тя даде израз на емоциите си и напусна залата разплакана, споделяйки колко трудно ѝ е било да се справи с публиката.

"Това беше нейният момент. Опитах се да играя моята игра, но днес бе изцяло нейният ден. Бях напълно наясно, че публиката ще бъде изцяло на нейна страна, тъй като гледах първия ѝ мач. Никога обаче не се бях сблъсквала с подобно нещо и ми беше тежко. Разбира се, знам, че това не е било атака лично спрямо мен, те просто искаха Серина да спечели и направиха всичко, за да я подкрепят. Това е нещо нормално, тя го заслужава", коментира световната №2.

"Категорично не се срамувам, че загубих от Серина. Просто ми беше много тежко заради публиката", отговори впоследствие Контавейт на въпрос дали има разлика между това да загубиш и да загубиш точно срещу Уилямс, който предизвика сълзи в очите на естонката, и скоро тя напусна залата разплакана.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контавейт се разплака на пресконференцията си: Беше ми много тежко заради публиката Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | анет контавейт | интервю | любопитно | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook