Контузеният Мъри: "Готов съм да се завърна дори с едно бедро и без връзки на глезена"

от в 16:28 на 26.03.2024
Елеонора Александрова

Анди Мъри не започна новия сезон по най-добрия възможен начин, записвайки първата си победа за 2024-та чак в третия си турнир. В Маями обаче легендарният британец демонстрира силен тенис, надделявайки над имена, като Матео Беретини и Томас Мартин Ечевери. В третия кръг той бе на косъм от това да надвие и "екзекутора" на Андрей Рубльов, Томаш Махач, само че контузия в края на двубоя наруши сериозно ритъма на бившия номер 1. Последиците от нараняването се оказаха по-сериозни от очакваното. Само ден след инцидента сър Анди разкри, че е претърпял пълно разкъсване на глезена. Ето и какво сподели двукратният шампион на Уимбълдън в социалните мрежи:

"Ще намеря специалист по глезените, когато се върна у дома, за да определя какви ще са следващите стъпки в кариерата си. От само себе си е ясно, че това е трудно за преодоляване и ще отсъствам за продължителен период от кортовете, но съм готов да се завърна обратно дори с едно бедро и без връзки на глезена, когато му дойде времето."

Веднага след мача Мъри спомена, че този сезон може да е последното в неговата кариера и за това как се е чувствал в този момент:

"Играл съм толкова много пъти тук, в Маями. Този турнир специално за мен е важен, така че ми беше малко по-емоционално да напусна корта днес, отколкото в предишни години. Бих искал това да продължи, но съм говорил немалко пъти с моя екип и със семейството ми и за това дали това ще е последен сезон за мен."

Припомняме ви, че трикратният шампион от Шлема и бивш номер едно вече обяви намеренията си да се откаже от тениса в края на лятото, така че можем само да му стискаме палци за скорошно завръщане и един достоен завършек на неговата бляскава кариера!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контузеният Мъри: "Готов съм да се завърна дори с едно бедро и без връзки на глезена" Елеонора Александрова
Теми:  
atp | анди мъри | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook