Конърс: Всички, които през 2022-ра обиждаха Джокович, сега му целуват за*ника

от в 17:40 на 04.02.2023
Мирела Николова

Новак Джокович понесе множество критики през миналия сезон, когато му се наложи да пропусне редица големи надпревари заради отказа си да се ваксинира. Мнозина осъдиха остро това негово решение, тъй като по този начин той изгуби възможността си да се състезава в два турнира от Големия шлем и тогава изглеждаше, че шансовете му да задмине Рафаел Надал по "мейджър" трофеи значително намаляват. 

Наскоро обаче бившият номер едно в света Джими Конърс се включи в подкаст, където изрази пълната си подкрепа към сърбина, като същевременно сподели възмущението си от сервилното поведение на критиците на балканеца:

"Този човек отстояваше своите убеждения, независимо дали останалите бяха съгласни с тях. Той беше готов да се придържа към тях дори с цената на това да пропусне немалък брой турнири. Това е брутално. Мога да го разбера напълно, тъй като аз също съм бил спиран от участие в дадени надпревари, например Откритото първенство на Франция", коментира Конърс, на когото от 1974 г. до 1978 г. е забранено да играе на Ролан Гарос, защото се асоциира с лигата World Team Tennis, което е в разрез с правилника на ATP.

"В такива случаи единственият начин, по който можеш да вземеш реванш след всичко станало, е да излезеш на корта и да побеждаваш. Не ми се иска да го казвам, защото някои хора биха могли да си помислят, че съм ядосан или нещо подобно. Не съм ядосан. Просто знам колко от тези хора, които злословеха срещу него през миналата година, сега му целуват задника. Всичките. До един", убеден е бившият номер едно.

Синът на американската легенда - Брет, който също взе участие в подкаста, споделя мнението на легендарния си баща: "Да, всеки човек, който миналата година говореше колко лош човек е Джокович, сега казва: "Не, не бях аз". Това те навежда на мисълта, че в днешно време всички хора се обръщат накъдето повее вятърът. Причините, поради които Джокович избра да не се ваксинира, бяха напълно логични, но въпреки това той бе третиран като шут", добави още Конърс-младши.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Конърс: Всички, които през 2022-ра обиждаха Джокович, сега му целуват за*ника Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | джими конърс | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари

Следвайте ни в Facebook