Кореча: Надал взе правилното решение; той нямаше шанс да бъде шампион в турнира

от в 10:08 на 08.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал имаше съмнения дали изобщо ще стъпи отново на тенис корта в края на миналата година, но Матадора неведнъж е доказвал, че за него няма невъзможни неща в спорта и 2022-ра беше на път да се превърна в най-успешната му година в професионалния тенис. Манкорецът спечели първите две "мейджър" състезания през сезона и впоследствие намери място в полуфиналите на Уимбълдън, като подобряваше с всяка изминала среща своята игра върху тревата. За негово огромно съжаление обаче, то той получи 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул по време на сблъсъка си с Тейлър Фриц и беше принуден да се оттегли от надпреварата. Според Алекс Кореча пък това е бил единственият разумен ход от страна на сънародника му, а ето какво още сподели бившият номер 2 по темата:

"Случилото се е жалко, но и същеврменно очаквано. Знам колко много се бори, за да надиграе Фриц онзи ден, само че вчера се опита да тренира и осъзна, че не би могъл да се състезава на най-високото си ниво. За Рафа щеше да бъда невъзможно да победи подред Кирьос и Джокович, ако излезеше на корта в това си състояние. Знам колко му е било трудно да вземе подобно решение, ала той постъпи напълно умно, защото е невъзможно да спечелиш титла от Големия шлем, ако не си на най-високото си ниво.

Важното за него в момента е да си взема известна почивка от кортовете и да наблегне на своето възстановяване. Нова сериозна травма би била огромен психологически удар за Надал и вероятно щеше да го спре от преследването на още трофеи от Шлема, имайки предвид възрастта му и всички останали физически проблеми. В Испания винаги подкрепяме Рафа и е много тъжко по какъв начин трябва да напусне надпреварата. Сигурен съм, че щеше да се откаже в миналия си двубой, ако знаеше, че няма да има шанс да излезе за полуфинала си" - коментира Кореча.

Източник: Eurosport

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кореча: Надал взе правилното решение; той нямаше шанс да бъде шампион в турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс кореча | интервюта | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook