Кореча: Загубеният финал срещу Джокович в Синсинати беше перфектен урок за Алкарас

от в 18:52 на 27.08.2023
Мирела Николова

 

Новак Джокович и Карлос Алкарас са безспорните доминатори в тениса през този сезон, като всеки един сблъсък помежду им се превръща в титанична битка. Двамата се изправиха един срещу друг на Ролан Гарос и на Уимбълдън, разменяйки си по една победа, а при последния им двубой преди 2 седмици в Синсинати сърбинът успя да измъкне успеха след 4-часова епика.

След края на финала камерите на корта уловиха сълзи в очите на Карлитос, но според неговия сънародник Алекс Кореча младокът няма причина да се чувства разочарован от подобна загуба, тъй като това е възможност за него да узнае какво може да очаква от 23-кратния шампион от Шлема при евентуален сблъсък на предстоящия US Open и да го използва в своя полза.

"Когато дадеш максимума от себе си, винаги напускаш корта доволен и спокоен, защото знаеш, че е нямало какво повече да направиш. Мисля, че Карлос не трябва да изпитва разочарование заради случилото се, тъй като за него това беше перфектен урок. Да вземем например полуфинала срещу Джокович на Ролан Гарос, който Алкарас загуби, но след това успя да извлече поуките и да триумфира на Уимбълдън.

При евентуален нов финал между двамата на US Open Карлос отново ще има повече яснота за тактическия план, който може да го изведе до победата. Фактът, че ще бъде защитаващ шампион, и това, че триумфира на Уимбълдън, очаквам да му донесат още по-сериозна увереност в Ню Йорк.

С всеки следващ двубой помежду си Джокович и Алкарас започват да се опознават все по-добре, което е в плюс за всеки от тях. И двамата знаят, че другият ще ги затрудни максимално и че трябва да се възползват от всеки един шанс, който се открие пред тях, защото са наясно, че може да нямат друга възможност до края на срещата. 

Освен това за Карлос е важно да се приспособи към играта на Новак, тъй като агресивната игра на младока често обезоръжава напълно противниците му и те не могат да издържат неговото темпо, но в мачовете срещу Новак картината изглежда по-различно. Алкарас знае, че ще се нуждае от още няколко удара допълнително, за да спечели, защото няма по-добре защитаващ се играч от Новак Джокович.

Всеки един сблъсък между двамата е битка на най-високо ниво и всеки трябва да се представя на 100 процента от възможностите си. В случай че някой е дори на 99 процента, то това няма да е достатъчно и той е обречен", коментира испанският специалист.

Източник: Eurosport

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кореча: Загубеният финал срещу Джокович в Синсинати беше перфектен урок за Алкарас Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | алекс кореча | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook