Корентен Муте или как музиката и тениса могат да вървят ръка за ръка

от в 19:41 на 20.10.2020
Диана Андреева

Френският тенисист Корентен Муте говори за отношението си към музиката и разказа как е открил страста си към това изкуство. Ето какво каза той:
"На 14 години си счупих десния крак и трябваше да лежа вкъщи в продължение на шест месеца. Тогава започнах да свиря на пиано, защото нямаше какво друго да правя. Упражнявах се в продължение на шест часа всеки ден. Щом кракът ми заздравя, вече нямах време да се занимавам с музика. По време на карантината имах време отново да се заема с това си хоби и дори записах собствен албум. ", - цитираха от ATP Муте.

По време на пандемията от COVID-19, французинът започна да споделя различни кавъри в своя Instagram акаунт, а по-късно реши да си създаде и Ютюб канал, където качи няколко рап парчета и издаде цял албум. Освен това, Муте записа и една песен с друг представител на младото поколение, а именно световния номер 12 - Денис Шаповалов.

Освен Муте, Феликс-Оже Алиасим и Уго Юмбер също имат известен опит в пианото, като и двамата споделят различни видеа, в които показват уменията си, в Instagram страниците си. Освен тях, още много тенис звезди имат разнообразни музикални умения, което показва, че музиката и тениса вървят ръка за ръка.

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Корентен Муте или как музиката и тениса могат да вървят ръка за ръка Диана Андреева
Теми:  
корентен муте

Коментари

Следвайте ни в Facebook