Гоф се нареди в престижна класация наред със сестрите Малееви

от в 13:42 на 15.05.2021
Владислав Риждов

Кори Гоф определено е една от най-проспериращите млади тенисистки в WTA Тура. Американката изгря на голямата сцена, когато през 2019-та получи "уайлдкард" за квалификациите на Уимбълдън. Тогава едва на 15, Гоф постигна три поредни победи без да загуби сет, а в първия кръг на надпреварата шокира една от своите идолки в тениса - Винъс Уилямс. След това Гоф записа още два успеха, преди да преклони глава пред Симона Халеп, която впоследствие спечели трофея. 

В края на сезона Кори стана най-младата състезателка от 2004 насам, която печели титла от календара на WTA. Въпреки че отпадна във втория кръг на квалификациите в Линц, Гоф влезе в схемата като "щастлива губеща" и направи немислимото, вдигайки трофея. Младата американка победи Кики Бертенс в четвъртфиналите, което беше нейна първа победа срещу състезателка от топ 10, а във финалната среща се справи със Йелена Остапенко, побеждавайки я с 2:1 сета.

До момента през сезона американката не бе прескачала фазата на четвъртфиналите на нито един турнир, в който взимаше участие. Сега обаче тя е на полуфинал в Рим. Гоф записа четири поредни успеха, а по-късно днес ще излезе срещу Ига Швьонтек в спор за място на финала. С това свое постижение талантливата американка си осигури дебют в топ 30. Освен това името на Гоф ще фигурира в класация за най-младите тенисистки, които дебютират сред първите 30 в подреждането. В класацията също така личат имената и на Катерина и Мануела Малееви, които постигнаха това през 1985 и 1991 г.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гоф се нареди в престижна класация наред със сестрите Малееви Владислав Риждов
Теми:  
кори гоф | рим 2021 | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook