Корне след успеха над Швьонтек: Аз съм като хубавото вино; огънят все още гори в мен

от в 13:08 на 03.07.2022
Мирела Николова

Ализе Корне се превърна в героинята на вчерашния ден, след като успя да прекъсне серията от 37 поредни победи на Ига Швьонтек, отстранявайки я в третия етап на Уимбълдън. Още преди двубоя французойката заяви, че вярва изцяло в шансовете си да нанесе първо поражение от февруари на световната №1, а благодарение на великолепното ѝ представяне няколко часа по-късно думите ѝ станаха реалност. Тя не се опита да прикрие радостта си след победата, разкривайки колко много значи за нея особено като се има предвид, че по-рано през сезона обяви, че вероятно това ще бъде последната ѝ година в професионалния тенис.

"Аз съм като хубавото вино. Във Франция доброто вино винаги отлежава добре. Изглежда, този корт ми носи късмет", започна французойката интервюто си на корта, визирайки факта, че преди 8 години на същото място победи тогавашната №1 Серина Уилямс.

"Преди всичко искам да кажа, че съм огромен фен на Ига. Тя притежава наистина забележителен талант, невероятна тенисистка е и страхотен посланик на женския тенис. Поласкана съм, че я победих днес. Това са мачовете, за които живея. Знаех, че мога да постигна успеха, въпреки че беше в серия от толкова много последователни победи. Причината беше, че тя не се чувства толкова комфортно на трева, отколкото на останалите настилки. Просто вярвах и останах концентрирана до края.

Усещането е наистина приятно, макар да имам нужда от малко време, за да го асимилирам. В момента не мога да осъзная напълно какво се случи. Нереално е. Това е един от най-добрите сезони в кариерата ми. Изпитвам огромно удоволствие да бъда на корта, забавлявам се изключително много. Чувствам се добре физически, все още имам мотивацията да печеля. Огънят все още гори в мен", разказа още световната №37.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корне след успеха над Швьонтек: Аз съм като хубавото вино; огънят все още гори в мен Мирела Николова
Теми:  
wta | ализе корне | ига швьонтек | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook