Короната е тежка: Вдъхновен Монфис съкруши Медведев в Индиън Уелс!

от в 22:11 на 14.03.2022
Мирела Николова

Ще има нова рокада на върха на световната ранглиста, след като Гаел Монфис се превърна в големия герой на днешния ден, развенчавайки Даниил Медведев в сблъсък от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс! Двубоят между двамата бе един от най-очакваните и обещаващи мачове в днешната програма и определено не разочарова зрителите с качеството си. Ла Монф отново демонстрира колко опасен може да бъде, и изнесе поредно вдъхновяващо представяне от началото на годината, за да сътвори обрат над топ поставения, надигравайки го с 4:6 6:3 6:1 и класирайки се за осминафиналите, където го очаква среща с Карлос Алкарас.

По този начин французинът узакони завръщането на Новак Джокович на върха на световната ранглиста, тъй като условието московчанинът да запази лидерската си позиция, бе да достигне минимум до четвъртфиналната фаза на надпреварата. 

Още от началото на срещата наблюдавахме множество продължителни разигравания, в които французинът бе по-офанзивният от двамата, опитвайки да ускори темпото на игра, но атаките му често бяха парирани от световния номер едно, който го принуждаваше да работи допълнително, за да запише точката в своя актив. Началният удар на двамата състезатели също функционираше безотказно и ги държеше далеч от опасности за пробив до 4:4, когато играта на по-нискоранкирания играч претърпя пълна катастрофа и след две поредни двойни грешки, придружени от още една нетипична за тенисист от ранга на Ла Монф неточност, Медведев реализира брейк на нула, след което не загуби нито точка в ответното си подаване, за да открие сметката си в отделните сетове.

Отличната серия на руснака продължи и във втората част, в чийто първи гейм финалистът от Аустрелиън Оупън достигна до нов брейкбол, който обаче така и не бе материализиран след поредната блестящо проведена акция на френския представител. Той успя да се спаси от инкасирането на ранен пробив, като именно това даде началото на подема в представянето му, който достигна своя връх в четвъртия гейм. Тогава Монфис разгърна пълния си потенциал в офанзивен план и тотално надигра своя опонент, за да се сдобие със заслужен аванс от пробив и 3:1. За негово съжаление, щастието му не продължи дълго, тъй като още в ответното противниково подаване, продължило близо 10 минути, наблюдавахме спад в неговата концентрация, довел до моментален рибрейк.

С напредване на времето признаците на физическа умора от страна на французина зачестиха, но въпреки това Гаел съумя да намери сили в себе си отново да постави под напрежение своя съперник и да осъществи решаващ пробив в осмия гейм, подпечатан със смразяващ форхенд уинър по правата. Подавайки за успеха в частта, 26-ият поставен реши да направи и малко шоу за публиката, изпълнявайки сервис отдолу на сетбол, който имаше очаквания ефект, тъй като изненада руснака, и така Гаел възвърна паритета в общия резултат.

Решителният трети сет стартира по крайно негативен начин за световния №1, който бе бледа сянка на себе си и след поредица разочароващи непредизвикани неточности "подари" на опонента си ранен брейк. Играта на Медведев продължи да боксува и пропуските от ракетата му валяха един след друг, докато Монфис бе близо до съвършенството и тотално надиграваше фаворита от всяка една точка на корта. Това доведе до втори пробив в актива на французина, който не след дълго се откъсна напред със солиден аванс от 4:0. Поел контрола върху събитията, парижанинът не се поколеба нито за миг и от този момент нататък не съществуваше сила на света, която да го спре по пътя към крайната победа!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Короната е тежка: Вдъхновен Монфис съкруши Медведев в Индиън Уелс! Мирела Николова
Теми:  
atp | гаел монфис | даниил медведев | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook