Кошмарът на големите имена: Екзекуторът на Мъри взе скалпа на Монфис и чака Джокович на АО

от в 12:08 на 17.01.2024
Мартин Вичев

Томас Мартин Ечевери нанесе разочароваща загуба на бившия член на топ 10 Гаел Монфис във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Мачът продължи 2 часа и 12 минути - 4:6 4:6 4:6. В хода на мача, аржентинецът бе по-добрия тенисист, като не направи двойна грешка и не загуби подаването си нито веднъж, преди заслужено да се поздрави с успеха. В предишния кръг, Ечевери постигна убедителна победа над Мъри в последователни сетове, а сега чака Джокович в следващата фаза на турнира.

Началото на мача започна с рутинни първи сервис геймове в активите на двамата тенисисти. Монфис обаче при второто си сервиране, изглеждаше по-скован и аржентинецът се възползва, като се сдоби с две възможности за пробив. Французинът спаси едната, но при втората, прошка нямаше и така Ечевери излезе напред в резултата. Впоследствие, световният номер 32 затвърди пробива безпроблемно. При 2:4, Монфис отново се пропука, като загуби подаването си на нула и така вече изоставаше с два пробива. Когато обаче аржентинецът сервираше да спечели сета, Монфис рязко вдигна оборотите и върна единия брейк. В крайна сметка, силите му не стигнаха за още един рибрейк и Ечевери грабна първата част след 42 минути - 4:6.

В началото на втория сет, двамата тенисисти показа стабилност на собствено подаване. Чак в петия гейм, при 2:2, аржентинецът си осигури две възможности за излизане напред в резултата, но Монфис остана съсредоточен и избегна опасността. Французинът отговори на Ечевери подобаващо, като още при следващото му подаване, си осигури възможност за пробив, но и аржентинецът показа здрави нерви и се спаси. Последваха два рутинни гейма за сервиращите тенисисти, докато не дойде преломният момент в сета. При 4:4, световният номер 32 вдигна нивото си на игра и направи решителен пробив, а след това безпроблемно затвори втората част след 41 минути игра - 4:6

Третият сет започна с натиск на Монфис, който при 2:1, захапа здраво съперника и достигна до две възможности за брейк, ала Ечевери отново прояви психическа устойчивост и се измъкна. По ирония на съдбата, още при следващото подаване на французина, той инкасира пробив, въпреки че имаше аванс от 40:15 в гейма и така аржентинецът вече беше много близо до крайната победа. Впоследствие, повече изненади нямаше и Ечевери елиминира Монфис, с което си осигури участие в третия кръг на Аустрелиън Оупън.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарът на големите имена: Екзекуторът на Мъри взе скалпа на Монфис и чака Джокович на АО Мартин Вичев
Теми:  
томас мартин ечевери

Коментари





Следвайте ни в Facebook