Кошмарен старт, но отличен завършек: Беретини обърна световния №74 и е финалист в Неапол!

от в 17:44 на 22.10.2022
Мартин Петков

АТР 250 надпреварата в Неапол предизвика всеобщ интерес към себе си, след като множество състезатели разкритикуваха настилката на корта. Въпреки това един от местните любимци - Матео Беретини, показваше с представянето си до момента, че условията за игра по никакъв начин не му влияят и се класира за полуфиналната фаза. Италианецът, който категорично бива сочен за фаворит за титлата, обаче през днешния ден срещу световния номер 74 Макензи Макдоналд далеч не впечатли, но публиката отдаде своя принос и домакинският представител сътвори обрат по пътя към крайния успех - 3:6 7:6(2) 6:3. В опит да завоюва дебютен АТР трофей на твърди кортове, Беретини ще срещне един измежду Миомир Кецманович и сънародника си Лоренцо Музети.

Двубоят стартира наглед обещаващо за световния номер 16, който разполагаше с брейкбол в дебютното подаване на противника, като с нищо не предвещаваше последвалата канонада от грешки на италианеца и аванс от 5:0 за Макдоналд. Вторият поставен на турнира намери сили да възстанови частично позицията си на корта, печелейки три поредни гейма, ала американецът демонстрира хладнокръвие и от втория опит на начален удар затвори откриващия сет.

Във втората част станахме свидетели на другото лице на бившия представител на топ 10, чиито удари все по-често му носеха лесни точки и той се поздрави с пробив на старта. Беретини мигновено инкасира рибрейк, който не позволи да помрачи добрите знаци в играта му и отново причисли сервиса на съперника към актива си, ала фарс от местният любимец на собствено подаване и пропуснат сетбол означаваха възстановяване на паритета от страна на американеца, докато на нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В дългия гейм инициативата изцяло принадлежеше на Матео, който рано си осигури минипробив и впоследствие го разви, удвоявайки аванса си, за да изравни общия резултат в срещата.

В решителната част публиката демонстрира нагледно огромната подкрепа към местния любимец и бившият вицешампион от Уимбълдън неколкократно беше близо до това да реализира пробив, но се пречупваше във важните мигове. В крайна сметка устойчивостта и физическото състояние на Макдоналд му попречиха да е равностоен срещу мощния стил на световния номер 16, което изигра ключова роля в заключителната фаза от сблъсъка и Беретини спечели последните четири гейма, резервирайки си място след 2 часа и 22 минути на първи финал както на твърди кортове, така и на родна земя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарен старт, но отличен завършек: Беретини обърна световния №74 и е финалист в Неапол! Мартин Петков
Теми:  
atp | макензи макдоналд | матео беретини | неапол

Коментари





Следвайте ни в Facebook