Кошмарен жребий за Григор Димитров на турнира в Стокхолм

от в 19:20 на 15.10.2022
Калоян Соколов

През идната седмица Григор Димитров ще взема участие на ATP 250 надпреварата в Стокхолм, която заема специално място в неговото сърце, защото именно там българинът спечели своята първа титла на най-високото професионално ниво, завоювайки трофея преди девет сезона. Тазгодишното издание на турнира пък се очертава да бъде изключително силно и за нашия сънародник определено няма да бъде никак лесно да повтори постижението си от 2013-та. Освен това е загадка какво е моментното физическо състояние на Димитров, който по план трябваше да участва в Астана, но прецени да си вземе по-дълга почивка, след като отпадна на старта в София.

Всъщност Григор е спечелил само една от последните си четири срещи в Тура, само че в последните дни отново го виждаме да тренира на максимални обороти и се надяваме да покаже най-добрия си тенис в последните няколко състезания през настоящата си кампания. 

Жребият в шведската столица пък не беше от най-благосклонните за Григор, защото той попадна в горната половина, където са повечете от претендентите за спечелването на надпреварата. Родният ни представител е поставен под номер 6 в основната схема и в първи кръг го очаква среща с младока Иржи Лехечка (световен номер 76), когото победи в откриващия си двубой на Аустрелиън Оупън, а любопитна подробност е, че съвсем наскоро чехът допусна поражение и от Александър Лазаров на Sofia Open.

При евентуален успех, то Гришо ще премери сили с един измежду ветерана Жоао Соуса (световен номер 59) и талантливия Емил Руусувуори (световен номер 52), като именно същите играчи си оспорваха купата в Пуна, когато португалецът се наложи в три сета. Първото наистина сериозно препятствие пред бившия шампион се очаква да бъде Франсис Тиафо, който през последните седмици е във формата на живота си и всички помним колко близо беше от това да намери място във финала на US Open, ала в крайна сметка отстъпи на бъдещия първенец Карлос Алкарас.

Водач на тази половина е световният номер пет Стефанос Циципас, което дава възможност за реванш от страна на Григор, ако се стигне до полуфинал между него и гърка, защото топ поставеният вече на три пъти през сезона надиграва първата ни ракета.

Долната половината е не по-малка интересна, тъй като там можем да открием имената на редица млади звезди от ранга на Денис Шаповалов, Алекс Де Минор и Холгер Руне, а впечатление също така прави присъствието на бившия носител на титлата от Мастърса в Индиън Уелс - Камерън Нори.

Ето и пълен жребий за ATP 250 състезанието в Стокхолм:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарен жребий за Григор Димитров на турнира в Стокхолм Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | Иржи Лехечка | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook