Кошмарно начало, блестящ завършек и 1/4-финал за Федерер на Australian Open

от в 14:03 на 26.01.2020
Калоян Пламенов

Роджър Федерер се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия след победа над унгареца Мартон Фучович след 4:6, 6:1, 6:2, 6:2.

В спор за място на 1/2-финалите швейцарският ветеран ще се изправи срещу американската изненада от турнира Тенид Сандгрен, който за втори път в последните три години достигна до 1/4-финалите на надпреварата.

В първия сет двамата бяха много равностойни, а Фучович стигна до пробив в тилдановия седми гейм и успя да го задържи до самия край. 

Така унгарецът поведе със сет, но отговорът на Маестрото след това бе безпощаден. Във втория сет Фед Експрес срази с лекота опонента си и след пробиви във втория и шестия гейм успя да изравни сетовете.

В третия сет Фед Експрес проби в първия и третия гейм и дръпна с 4:0 в геймовете. Фучович върна един пробив, но Маестрото проби отново в седмия гейм. преди да си вземе подаването, и така обърна развоя на сетовете в своя полза.

В четвъртия сет швейцарецът отново бе абсолютен господар на корта и с пробиви в първия и седмия гейм успя да го спечели. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарно начало, блестящ завършек и 1/4-финал за Федерер на Australian Open Калоян Пламенов
Теми:  
мартон фучович | открито първенство на австралия | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook