Кошмарно начало за Григор в Стокхколм, американец го отстрани още на старта

от в 21:48 на 16.10.2019
Калоян Пламенов

Сам Куери постигна изненадваща победа над Григор Димитров във втория кръг на турнира в Стокхолм след 6:7(7), 6:4, 7:6(3).

Това е първа победа за американския тенисист над българина, като той има и три загуби в преките мачове срещу него преди това.

С успеха си американецът си уреди мач срещу Пабло Кареньо Буста или Джанлука Магер.

В първия сет нямаше пробиви и в крайна сметка се стигна логично до тайбрек в който българинът набра голяма скорост и достигна до аванс от 6:2 при точките, но доста шокиращо пропиля и четирите си сетбола, които имаше, и позволи на опонента си да изравни точките на 6:6.

Все пак обаче българинът стигна до решителен минипробив и поведе със 8:7, а след това при шестия си сетбол в тайбрека успя да си вземе подаването и да затвори сета.

Във втория сет обаче американецът бе този, който диктуваше събитията. Куери проби на нула в шестия гейм, а след това съумя да си спечели двете оставащи подавания до края на частта и даде в тях само две точки на българина, за да прати мача в трети и решителен сет. 

В третия сет и двамата си взимаха лесно подаванията и до края нямаше пробиви, като в крайна сметка отново се стигна до тайбрек. В него обаче Куери бе по-прецизен и го спечели след 7:3 точки в своя полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове




Оцени тази статия:
Кошмарно начало за Григор в Стокхколм, американец го отстрани още на старта Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | сам куери | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook