Кошмарът на фаворитките: Костюк повали шампионката от Уимбълдън и е финалистка в Щутгарт!

от в 20:17 на 20.04.2024
Елеонора Александрова

Марта Костюк определено е една от тенисистките, намиращи се в сериозен възход. Украинката, която в момента е под номер 27 в ранглистата, като достигна до четвъртфинал на тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, а тази седмица изживява приказна тенис седмица в Щутгарт. Талантливата 21-годишна тенисистка се класира за своя втори финал на турнир на ниво WTA 500, след като й се наложи да спасява мачболи срещу Коко Гоф вчера, то днес тя доказа, че зад тази победа няма нищо случайно, тъй като "взе скалпа" на още една актуална шампионка от Уимбълдън, в лицето на Маркета Вондроушова със 7:6(2), 6:2.

Вдъхновената Костюк започна срещата по най-добрия възможен начин. Световната номер 27 впечатляваше с отлична дефанзивна игра, като допускаше значително по-малко грешки от опонентката си. Това й позволи да поведе с 5:1, ала точно след шестия гейм играта й претърпя тотален срив, характеризиращ се с множество грешки. Това позволи на Вондроушова да се завърне в резултата и да се стигне до тайбрек. Дългият гейм започна обещаващо за чехкинята, която спечели две от първите три точки, но последва серия от 6 поредни разигравания спечелени от украинката и така тайбрекът отиде в сметката на Костюк с резултат 7:2.

По подобие на предния сет, Костюк отново започна много силно. Макар и да не изглеждаше толкова убедителна, колкото в първата половина на предната част, то играта на Вондроушова се разпадна и украинката отново поведе с 5:1. За разлика от миналия сет обаче Костюк не допусна обрат и задържа преднината си, като спечели с 6:2. На финала тя ще срещне Елена Рибакина, която днес, по-рано, победи двукратната шампионка на Щутгарт, Ига Швьонтек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарът на фаворитките: Костюк повали шампионката от Уимбълдън и е финалистка в Щутгарт! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | маркета вондрушова | марта костюк | ообзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook