Костова: Не съжалявам за нищо през кариерата си, но ми е време за нови проекти

от в 16:52 на 24.06.2021
Калоян Соколов

Елица Костова не можа да преодолее второто стъпало на квалификациите за Уимбълдън, където отстъпи с 2:6 1:6 на китайката Сию Уанг. Родната ни представителка обаче изглежда бе приела философски поражението и сподели много интересна информация пред нашия екип на последвалата пресконференция:

Ели, не можа да се поздравиш с победата, но все пак записа един успех. Каква оценка би дала на изминалия за теб Уимбълдън, имайки предвид всякаква липса на игрова практика върху тревата от твоя страна?

- Днес просто съперничката ми беше много по-добра от мен. Направи огромен брой завършващи удари и нямам за какво да съжалявам, тъй като не съм водила в нито един момент от срещата.

В календара на ITF няма почти никакви надпревари на тази настилка. Смяташ ли, че това трябва да се промени за в бъдеще?

- Не съм аз тази, която да се изкаже по темата. Аз лично не се чувствам добре върху това покритие, защото играта ми е построена по друг начин. Не мога да се защитавам, както обикновено, и не държа да се състезавам по-често на подобни кортове.

Би ли се присъединила към мнението на някои специалисти, че тревата е една остаряла настилка и трябва да се премахне? От друга страна, традициите не са ли, за да се спазват?

- Тенисът е спорт, основан на традициите, така че не бива тревата да бива игнорирана. Може би тази част от сезона трябва да бъде по-дълга, защото сега всичко приключва в рамките на едва няколко седмици.

Какво ти предстои оттук насетне до края на сезона?

- Честно казано, не съм сигурна. Доволна съм от своята кариера и не изпитвам съжаление, че не съм достигнала до топ 100. В един момент всички тези тренировки и пътувания ти идват в повече. Смятам да се посветя на нови проекти.

Сериозно ме изненадваш. Спонтанно или планирано е това твое решение?

- Обмислям го от известно време, макар че не съм го съобщила дори на родителите си. В момента обаче играя най-добрия си тенис, което ме кара да се замисля дали да продължа до Откритото първенство на САЩ.

Спомена за нови проекти. Какво точно визираш?

- С една моя приятелка имаме идея да се занимаваме с лицева естетика. Също така съм създала доста връзки през годините и имам възможност да работя с една италианска модна линия. Иска ми се да се занимавам и с треньорска дейност, но не говоря за подготовка на някакви сериозни състезатели, защото това изисква сериозно отделяне на време, а аз не искам да правя нещата половинчато. Желанието ми е да имам по-лежерно ежедневие.

Все пак недей да затваряш напълно вратата. Виж какво прави в момента Цветана Пиронкова. Ние ти пожелаваме успех, каквото и да решиш!

- Да, така е. Аз някак не мога да си се представя да водя подобен начин на живот, когато създам семейство. Ще видим какво ще ми поднесе бъдещето и Ви благодаря!

 

 


Тенис форум / дискусия / коментари на живо

Оцени тази статия:
Костова: Не съжалявам за нищо през кариерата си, но ми е време за нови проекти Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | елица костова | интервюта | уимбълдън

Коментари

Следвайте ни в Facebook